Producenten och tv-personligheten Peter Swartling jobbar med Towe Jaarneks kommande platta och var den som letade fram Pride. En låt han fått uppspelad för sig för länge sedan och som han nu kom att tänka på. Han hörde av sig till Jonas Saed, en svensk producent som han och RedOne jobbade med för Darins Step Up, och Jonas spelade upp demoversionen av Pride.
– Demon sjöngs av LP som har varit signad till RedOne. Jag kände att det var en fantastisk låt som förmedlar ett starkt budskap och att det här borde ju vara årets Pridelåt där en av Sveriges tyngsta sångerskor får skina. Så jag kontaktade Pride, och de gillade den. 

Att låten var inspelad och utgiven med Cher var inget varken Peter Swartling eller Jonas Saed visste när Peter pitchade den för Stockholm Pride, och när informationen nådde Peter var det inget han tyckte var så märkvärdigt.
– Sånt här är standard inom musikbranschen och den gavs ut för 13 år sedan på en extrautgåva av en skiva som inte sålde så bra. Det finns många låtar som släpps och inte slår, för att tajmingen inte är rätt, för att de inte fått till rätt version och så vidare. För mig är det lite av en icke-fråga. Det är ju en ny låt för den breda publiken. 

Förstår du att vissa inom Stockholm Pride känner sig förda bakom ljuset över att du inte nämnde att den spelats in tidigare?
– Jag har aldrig försökt att sopa det under mattan. Folk har rätt att känna vad de vill, men det har aldrig varit prat om att Pride-låten ska vara ett original som aldrig varit utgiven tidigare. Det förvånar mig lite att Pride kommunicerar att ”rutiner ska ses över”. Det finns så vitt jag vet inget regelverk eller rutiner för detta. Det är en fantastisk låt och nu ser jag fram emot att se folk dansa och sjunga med i den under Pride.

Vad tycker du om Chers version?
– Jag hade faktiskt inte hört den innan, men jag tycker att både Towes version och LP:s demoversion är bättre. Detta är som sagt inte första gången en officiell Stockholm Pride-låt släppts tidigare, eller ens är en cover för den delen.