För den oinsatte, vad är Club Mermaid?
Club Mermaid är en dragklubb i Malmö som funnits sedan september 2022. Club Mermaid kör månadsvisa shower med olika teman som dragartisterna får tolka fritt. Konferencier är Mother Mermaid som grundade och producerar Club Mermaid. Innan showen har vi oftast en pre-show med Club Mermaids själ och hjärta Marqua och efter föreställningen är det DJ och dans! Vi vill verka som en tryggare plats för HBTQIA+ personer i Malmö och dess närområde och främja dragens konstnärliga bredd och utveckling.
Var håller ni till?
– Vi föddes på Grand i Malmö, gayklubben Indigos gamla lokaler, och hade show en torsdag i månaden. Sedan januari detta året är Inkonst vår nya hemmascen och vi trivs jättebra. De arbetar aktivt och noga för att vår publik ska känna sig hemma och trygg och tar oss och drag på stort konstnärligt allvar. Riktiga allies!

Hur kommer ni fram till vilka ni vill ha som performers?
– Vi har ett flertal otroliga artister som haft sin första eller andra show någonsin hos oss och att se dem växa är helt magiskt och känns oerhört stort och viktigt. Till exempel Ada Option, Cloe Fish och Venuz Verze. Vi har en stark anknytning till hela dragcommunityt i södra Sverige och att utveckla den känns som en del av vårt kall samtidigt som vi också vill ta in fler och större akter från Sverige och hela världen. Att främja just olika typer av drag och mångfalden inom drag som konstform är något vi brinner för.

Och hur blir det i kväll då, den 5 juli
?
– Det blir ett tydligare klubbkoncept än våra vanliga shower, det är Pride och vi vill att vår publik ska få släppa loss och dansa och vara en del av showen från start till slut. Cloe Fish är en av mina ”Legendary Mermaid Children”, kan dansa som ingen annan och är en fantastisk trans-dragqueen. Vi har även dragkingsen Nippy Slips från COCKY och Leffe från Potato Potato, fantastiska performers och en representation för alla kings därute. Chiwi, som är ju en stor stjärna inom dragscenen, kommer till Malmö Pride så vi kunde inte låta bli att sno hit henne också när hon var i stan.  Sedan har vi också U Can Sing With Us, Malmös härligaste it-girls som kör karaoke! Fascia som också är med och samproducerar, är en elektronisk musiker, DJ och kulturproducent, och DJ Mamdouh313. Det kommer bli en riktigt maxad kväll minst sagt!

Vad kör Mamdouh313 för musik?
– Mamdouh313 kom till Göteborg från Beirut 2017, och har sedan dess etablerat sig som där som både DJ och multimediakonstnär. Han är grundare av konstnärskollektivet Infra och Not Your Habibi, ett klubbkoncept som centrerar queera uttryck från Sydvästasien och Nordafrika. Det är även därifrån han hämtar sin musik, med genreutmanande framträdanden som blandar allt från disco till basmusik.