Vad fick dig att tacka ja till detta?
– Jag hade ju två hits i slutet av 90-talet och var med på den här festivalen för fem år sen. Då tänkte jag att det var sista gången, men så gjorde jag The Masked Singer relativt nyligen och när frågan kom igen sa jag ja.
Så du kör Hello Hey och Rocksteady Love som sist?
– Ja, det är de låtarna publiken minns. Det blir konstigt om jag säger:” Här är min nya singel”.
Men hur skulle musik med Victoria Silvstedt 2024 låta?
– Lite deepbeat…lite Martin Garrix. Ett coolt housesound.
Har du någon favorit från ditt enda album, Girl On The Run?
Party Line är glad och upbeat, jag älskar glada låtar. Lustigt nog är det den man hittar om man ska lägga till musik på Insta men inte ”Hello Hey” eller ”Rocksteady”.
Blir du ofta igenkänd?
– Här är folk respektfulla och man får sitt space, medan i Sydeuropa är folk mer på. Men jag är snäll och ställer alltid upp. Jag har fans som skickar massa bilder och ber mig signera, och vissa weirdos vill köpa mina skor och trosor, men där går gränsen.
Har du alltid varit en smart businesswoman?
– I början var jag mer naiv och trodde gott om alla, men efter en och annan kalldusch lärde man sig. Jag är inte ”booksmart” men ”streetsmart”.
Du firar ett jubileum snart med tanke på att du är född 1974?
– Det är bara ett nummer, och jag känner mig mer ”on fire” nu än för några år sen. Det är viktigt att hitta balansen mellan hälsosam och kul. Jag har ingen stress, bor vid en by vid havet, har inga barn och skapar mina egna regler… jag mår bättre än nånsin.
Har det alltid varit män som gällt för din del?
– Jag kollar nog mer på tjejer än killar, men det är inte på ett sexuellt sätt. Det är skönheten som tilltalar, jag inspireras av andra kvinnor.
Du känns som en kvinna som omger dig med bögar, stämmer?
– I den här branschen? Oh ja. Love it, love it.. De har de bästa tipsen och man har alltid roligast med gaysen.
Du har alltid haft ditt blonda stora hår, du vill inte förändra nåt?
– Nej, känner jag att jag vill vara mörk är det bara att ta på mig en peruk. Mamma vill att jag ska klippa mig och ha en frisyr mer för min ålder men jag trivs.
Vad är den största missuppfattningen om Victoria Silvstedt?
– Jag känner inte att jag måste bevisa nåt. Jag kör min grej och har jobbat hårt sedan jag var 16, och ”trejdar” på finansmarknaden. jag sitter inte bara hemma och viftar med håret. ”But I Love to Play With My Blondness. A Lot” (skrattar)
En vanlig dag för Victoria?
– I Monaco kollar jag finansmarknaden om man ska köpa eller sälja nåt, whats happening? Sen planerar jag resor, postar saker i sociala medier, går på en powerwalk, går på pilates, träffar vänner…jag har aldrig en lugn stund.