J.K. Rowling har gått från att vara en älskad barnboksförfattare till en av de mest kontroversiella och omdebatterade personerna i Storbritannien – på grund av sina kommentarer om transpersoner och deras rättigheter.

India Willoughby blev Storbritanniens första transperson som nyhetsuppläsare när hon började på 5NewsChannel 5 år 2017, rapporterar PinkNews. Samma år gästade hon även ITV:s talkshow Loose Women för att berätta sin historia. Efter ett positivt mottagande från publiken erbjöds hon en roll som programledare för showen, vilket hon tackade ja till.

Förra månaden kritiserade India bokhandeln Waterstones för att de marknadsförde en bok med ”könskritiska” essäer, inklusive en av J.K. Rowling. I tisdags tog journalisten sin kritik till plattformen X, där hon riktade sig mot både J.K. Rowling och simmaren Sharron Davies, som kampanjat mot transkvinnors inkludering i kvinnors sport.

India skrev: ”Vad sa Volder-Maud till mig för några månader sedan efter att ha flugit till Kanalöarna för att skicka en tweet? Just det. ’En man som klär ut sig till en misogyn fantasibild av vad en kvinna är’. De orden passar Sharron Davies mycket bättre än mig.”

Harry Potter-författaren kommenterade inlägget och anklagade henne för att vara ”en fantiserande man”, samtidigt som hon hävdade att Sharron Davies är ”en manlig fantasi”.

Det är inte första gången författaren har haft en konflikt med India. I mars felkönade hon journalisten och anklagade henne för att ”klä ut sig till en misogyn manlig fantasi av vad en kvinna är”. India beskrev då inlägget som ”groteskt”.