Så, Fredrik. Vad är detta för tävling?
– Det är matbloggspriset som är mat/bak och vin-bloggares Oscarsgala! Jag är nominerad i två kategorier, Årets Bästa Bakblogg 2014 samt folkets val 2014, omröstningen i Folkets Val avslutas nu på söndag och just nu ligger jag två! Rösta kan man göra HÄR
Bara gilla bilden på Facebook.

Hur går det med bakandet sedan Hela Sverige bakar?
– Det går utmärkt, det är skönt att få lalla omkring i sitt eget kök utan tidspress! Jag har fått ta fram en bakelse till en stor mässa, varit ute och bakat med Carro som vann, på diverse ställen, och nu så driver jag bloggen Fredriks Fika. Det är otroligt roligt och jag har fått möjligheter att få jobba lite med med min hobby.

Vad skriver du om i bloggen?
– Det i mest bakande, men det dyker upp lite middagstips och lite annat skoj som jag och min sambo Emil hittar på. Jag bakar alltid med glädje, så jag försöker ju vara lite rolig ibland också, men det är upp till läsarna att avgöra, Jag själv tycker ju såklart att jag är rolig (skrattar). Årets pridekaka var en av de mest lästa inläggen.

Vad är det godaste du kan tipsa om i bakväg just nu?
– Nu är det höst så man ska använda mycket äpplen och göra äppelkakor och äppelpaj! Mycket kanel och god vaniljsås till!

Tittar på på senaste säsongen och vad tycker du?
– Självklart kollar jag! De är verkligen superduktiga och man lider lite med dem när det misslyckas, och gläds när det går bra. Lite partisk är jag väl och tyckte att vår säsong var lite roligare, men då kände ju jag alla som var med eftersom vi hade hängt tre veckor under sommaren.