Den gay/queera bar- och restauranghaussen får på onsdag sitt nya tillskott när Roxy-Lotta Nordlander och Roxy-Anna Classon tillsammans med Sofia Scherman öppnar Bitter Pills på Knivsöder.
På fredagskvällen var det smygöppning de de nya lokalerna på Verkstadsgatan 4. Välkända ansikten från Nytorget som nu får ta T-banan till Hornstull, fick höra Lotta Nordlanders Zarah-kuplett om syrsor som istället handlade om kompanjonskapet och att inte längre får njuta av ledigheten! På dragspel underbara Marta Oldenburg som ytterligare bekräftade att detta är ett nytt Roxy, om än i helt ny form och tappning.
Bakom baren kommer Theodor Johansson stå som förklarade att han ”importerats” från Berlin där han är verksam som konstnär. Theodor har tidigare bland annat arbetat på Side Track och kommer få många att inse glädjen av den röda T-banelinjen. Enkelt att pendla underjordiskt mellan Mariatorget och Hornstull! Även numera till Gröndal och Wahkapapa café och bar helt utflyttade Kafé Copacabanas Susanne Mobacker skymtade bakom baren som en markering om fortsatt kontinuitet av queerhäng i Hornstulls-området.
Verkstadsgatan är förutom att vara legendarisk kroggata i det som inte bara kallas Knivsöder utan även Lilla San Francisco, även det givna After Sun-hänget för gaykillarna som solbadar på Långholmen. Så gissa att det kommer vara trångt på uteserveringen när solen och värmen kommer tillbaks.
Även om Bitter Pills såklart inte kommer bli exakt som SoFo-stället Roxy är det inte en helt vågad gissning att detta kommer bli ett säkert stamställe för flator och mer queera identiteter i en mix av Söders hela härlighet.
Lokalen är fullständigt briljant! En stor nedsänkt bardel där man direkt vid ingången har barplatser att titta ner på publiken från under trapphuset ett gång till en liten avskild matsal. Anna Classon berättar för QX att man kommer hålla öppet alla dagar i veckan från 11.00 och bekräftar därmed den inriktning som såväl Bistro ByAdam, Secret Garden och Tvärsöver redan slagit in på.


hett och rött på smygöppningen

Smygöppningen satte tonen med Lottas excellens i sång, Martas ljuvliga dragspel, den välbekanta mixen av gäster och trängseln. Vem vet! Kanske denna del av Söder kan få sitt givna gayuppsving till slut! Verkstadsgatan är inte helt fel att ta sig en titta på för eventuellt nya gayetableringar i stan!

Och efter ett kväll på krogen ger man sig ut i nattklubbandet. Denna lördag t.ex på klubben Slick som har fest igen efter några års paus, på Wonk i city, läderklubben SLM eller på stora fetisch-dansfesten i Slakthuset, Dekatanze.
AfterPride-depressionen (dvs tider med brist i pluskan) på gayhaken har gett vika för vinterns värmande festnätter!Lördagens nattfester