Först ut var countrystjärnan Ty Herndon som berättade att han varit tillsammans med sin kille i fem år i en intervju med amerikanska nöjesmagasinet Entertainment Tonight. Han sa att han kämpat för att dölja sin läggning under hela sin karriär.
– Jag har drömt om att bli countryartist sedan jag var sex år gammal, det är vad jag vill göra. Jag har dolt vem jag varit i hela mitt liv, men nu vill jag berätta för världen att jag är öppen, stolt och en lycklig bög. Jag hoppas att jag genom att berätta kan inspirera andra att komma ut.

Och visst blev det så.
Lite senare under veckan kom nämligen Billy Gilman ut via en youtube-video. Gilman, en 26-årig countryartist som varit känd sedan han var barn kritiserade countrybranschen för att uppmuntra homosexuella att hålla sig i garderoben. Billy sa i videon att han trots att han nu är lycklig över vem han är så kommer hans karriär ta skada.
– Jag kan helt ärligt säga att jag är livrädd, säger Gilman i videon.
I en intervju ett par dagar efter att videon släppts på youtube så berättar dock Gilman att mottagandet efter utkomsten varit överväldigande och att stjärnor som LeAnn Rimes hört av sig och berömt honom för hans mod.

Sarah Kate Ellis, HBT-rättsorganisationen GLAAD:s högsta boss kommenterade countrymusikens senaste regnbågstillskott: ”Countryn ändrar sin inställning till jämlikhet och det är personliga historier som dessa som hjälper människor att fatta att homosexuella kan också vara troende, cowboys och countrystjärnor”.