Nanne Grönvall har genom åren blivit en populär artist i gaykretsar. Från schlagerklassikern Alexandra med Sound of Music via One More Times hits Highland och Den vilda till solohits som Avundsjuk och Håll om mig så har Nanne Grönvall alltid varit ett poppis inslag för HBT-publiken. Hon har synts på QX Gaygala, på alla möjliga Pridesammanhang och alltid visat support för regnbågskärlek.
Nu går Nanne steget längre och nya låten Kan du ge dig fan på handlar om rätten att älska vem man vill.
– Jag är orolig för att attityden mot HBTQ-personer har förvärrats på många håll i världen den senaste tiden. Vi måste bygga på en framtid där det finns utrymme och acceptans för alla, säger Nanne och bjuder på en sci-fi-inspirerad video som utspelar sig i Stockholm 2026.
I videon spelar hon två olika roller och den ena visar sig ha aptit på både män och kvinnor.
– De som vill leva straight, gör så och de som vill leva med någon av samma kön, har lika stor rätt att göra det. Svårare än så är det inte, säger Nanne Grönvall om videon.

Hon skriver också i ett längre pressmeddelande (här i förkortad version):
Vi lever i en värld där hatet och bristen på empati är skrämmande stort. Det är i tider som dessa som vi verkligen måste göra allt vi kan för att istället ägna ännu större del av våra liv till förståelse, omtanke och acceptans.
Jag är omgiven av fantastiska homosexuella i mitt yrke. Jag har fått uppleva att giga och sitta backstage och skratta tillsammans med härliga dragqueens. Jag har underbara lesbiska och bisexuella arbetskamrater. Men framförallt är de alla mina oslagbara vänner, som är lika kärleksfulla och betyder lika mycket i mitt liv, som mina straighta vänner. Det handlar inte om vad de dras till för kön. Det handlar om allas deras älskvärda personligheter som berikar mitt liv dagligen, oavsett sexuell läggning.
Tyck om och älska varandra, oavsett kön.
Krama om varandra, hångla och pyssla om varandra, oavsett sexuell läggning. KÄRLEK är något vi ALLA har lika stort behov av
.”