Nu börjar det på allvar! Pink Christmas-perioden då Stockholms gayvärld glimrar lite extra. Mängden fester ökar markant och är det någon period man skall boka upp sig för en shoppingweekend i huvudstaden så är det just denna tid.
Nu i helgen bjuds det till exempel på den numera traditionella julkonserten med Stockholms Gaykör och Kvinnokören Sapphonia. Under lördagen kan du komma i julstämning antingen klockan 15.00 eller 19.00 och bägge gångerna i Sankt Görans kyrka vid Fridhemsplan på Kungsholmen.




För eller efterdrink och mat är närmast på Bistro ByAdam med T-bana grön linje mot T-centralen, hoppa av Odenplan, alternativt ta buss 4 mot Gullmarsplan och hoppa av efter Västerbron för en visit hos nyöppnade Bitter Pills.




Är du fortsatt inne på kulturella upplevelser så är Herb Ritts utställning på Fotografiska ett hett tips. Inte den med svårsmälta kulturupplevelsen måhända men en herrans massa snygga bilder på snygga människor i alla fall. PÅ kvällen är det Livet är en Schlager och Rikard Wolff som Karl Gerhard på Stadsteatern som gäller! Missa för guds skull inte Dansens Hus där det nu i helgen är koreografen Jefta van Dinther som visar sitt verk ”As it empties out”.






Är ni inne och stökar i stan är det givet att ta sig till Torget för ett glas och mumsbit, smita in på nyöppnade Secret Garden för en bira, öppet alla dagar 12-03 (!), ta en fika på Chokladkoppen och spana in nya Koloni på Biblioteksgatan! Och på Torget är det Leo .b som står för ”disco, schlager och jul-sväng” denna fredagsafton!






På nattkröken är det efter en minglig middag på Side Track, Tvärsöver eller Urban Deli dags att testa nöjeslivet för hbtq-folk och våra vänner!
Håller du dig fredag kväll på Söder kan du välja mellan en natt på läderklubben SLM, där det pyntas för fulla muggar för att få det fint inför nästa helgs mixade julfest. Mindre läderinriktad är alternativet MumsMums fest på Marie Laveau. Perfekt som efterfest när ni till latinska rytmer mumsat färdigt alla tapas på Tvärsöver. MumsMums julfest presenteras som, ”Xmas Grande Finale med vår nya superstjärna Carnita Molida!” Carnita levererar svenska hits omfixade i Latin style och denna kväll utlovas en version av Kens ”Kärleken väntar”. När det inte är show så spelar Lucky Slut Bonita och Bex De LA Kex (AKA Rebecka & F***a) och såklart House of Wallenberg. Det är fest, det är svettigt och det är just det stök som Stockholm behöver!







I centrala stan är det givet att efter en god mumsbit och något glas bubbel på gayhaken i Gamla stan eller vid Odenplan efter stängning ta sig till Wonk Afterhour på Kungsgatan för att mysa med klubbens erkänt barbröstade bartenders! AfterHours betyder just det, dvs att klubben mjukstartar vid midnatt med först halv två på natten till lördag är det på allvar AfterHour-klubb som rullar till 05 på morgonkvisten. Denna natt Danny Verde som DJ.
Inte långt därifrån, på Norra Bantorget och granne med Dansens Hus, så öppnar Candy för sin stora fredagsfest på flera dansgolv. Öppet 23-04.




Efter en skön sovmorgon på något av alla gaysnälla hotell i stan är det dags för julshopping, mys på gaybarerna, middag och så ut i natten igen.
Lördag har flatklubben (med vänner) Moxy sin julfest på Bon Palais vid Norra Bantorget. Anna Högkil och Anna Ungh har tagit in Pamela Leal Viñals på golv 1, Fride Christel Moksnes från Oslo och Mandi på golv 2 och på söndag är de ”bakishäng” på Urban Deli med 20% rabatt för de som har Moxy-biljetten kvar!
På Söder är det Mariatorget som gäller för grabbarna. SideTrack, SLM och nyöppnade nattklubben KingKong gör det lätt att bar- och klubbhoppa. På KingKong spelar Per QX och Daniel S. och inte minst: det blir FuxDeLux-på scen. Geniet Robert Fux alltså!
City lever såklart tack vare att Wonk spritt sina varma skånska tentakler halva vägen till Norrland. Exakt program är ännu inte publicerat, men Kungsgatan 15 gäller från 23 till 05.
Och väljer ni Tvärsöver på lördagsnatten så se till att ha fina kallingar på! För vägg i vägg med restaurangen ligger Basement som har riggat för UnderwearParty. Nästa fest är den 20 december så tills dess hinner du fixa ett par kallingar såväl till dig själv som i juklapp till brorsan, maken eller morfar i QX Shop!






Pink Christmas är igång. Och nästa helg är det Lucia! Packa väskan och ta tåget, bilen eller flyget till Stockholm.

Och var du än bor:

Carniat Molida sjunger in den rosa julen på MumsMums fredagsfest

Postverket har inte lagt ner bara för att det slappare än slappt går att trycka på gilla-knappar hit och ditt. Gå in på QX Shop och köp Posithiva Gruppens julkort med massa strippande tomtenissar som kommer göra farmor och morbror helt pilska när det dimper ner i brevlådan. Överskottet går till organisationens stödfond!