Efter succérna WONK Malmö och WONK Stockholm öppnar nu WONK Göteborg denna helg. Joe Nilsson berättar för QX.
Hur kommer det sig att ni även slår upp portarna i Göteborg?
– Det var egentligen tänkt att vi skulle öppna mycket längre fram men sedan dök det upp en bra lokal som vi kände var helrätt. Nu när vi har tre ställen i tre olika städer så blir det också lättare att boka artister till de olika kvällarna eftersom vi kan erbjuda tre olika scener.

Var hittar man WONK Göteborg då?
– På Teatergatan 4, som ligger på en bakgata till Avenyn. Det är en mindre lokal men perfekt som festlokal. Det blir toppen att festa på fredagar och lördagar.

Har du någon relation till HBT-partyscenen i Göteborg?
– Inte så mycket. Än. Jag känner de som står bakom Queer lite och just deras fredagar kommer vi inte att köra WONK Göteborg, annars blir det full fart varje fredag och lördag. Jag tror att vi blir ett bra komplement till festscenen i Göteborg.

Hur ser WONK Göteborg-konceptet ut?
– Det blir schlager/hits på fredagarna och kommersiell house på lördagarna. Lokalen är en gammal lägenhet/kontor med en väldig hemmakänsla och det hoppas vi att man ska känna av. I övrigt kör vi samma koncept som i de andra städerna med husdruga och dj:s, här blir det Cherry Wilder.

Och nu slår ni alltså upp portarna under brinnande schlagerhelg i Göteborg?
– Ja, men schlagern spar vi till senare. Nu blir det house med Földes och mig på fredag och på lördag kommer Adam Turner (UK) som serverar grymt bra house, plus Anton Hysén som värd!