Två av SLM Stockholms stora arrangemang under ett kalenderår är Baltic Battle, numera på hösten, och Bastille-festen. Och nu i helgen är det alltså den senare som arrangeras, för den 28e gången.
En gång i tiden, innan Berghain öppnade i Berlin, var denna fest, inspirerad av konstnären Frank Weber, alias Bastille, helt unik i sitt slag. Gummi- och slitet, rufft och slaskigt med en strikt dörrpolicy för de som vet vad det handlar om. Inget sånt där jobbigt tjafs om man har rätt kläder eller ej alltså, denna helg styr entrépersonalen totalt! Entrén är endast öppen 21-22 och därefter är det sonika stängt.
Att bygga en Bastillefest tar tid så ikväll onsdag är SLM-lokalen stängd. Frivilliga som vill hjälpa till är såklart välkomna!
Just det. Frivilliga. SLM har sedan starten för 40 år sedan helt och hållet drivits av ideella krafter. Imponeras av det engagemanget!
Och detta kan man även fira nästa helg då klubben i dagarna fem firar just 40 år. Galamiddag, extraöppet på klubben och fest på Slakthuset lördagen den 2 maj. Så har du inte fixat dina läder, gummi, skin, sport eller uniformskläder ännu är det hög tid nu i helgen.




Även om SLM har onsdagsstängt och det är två dagar kvar till lön så betyder inte det att hela hbtq-Stockholm slumrat in. Ikväll har LoL, Lesbians Out Loud, öppet med Azarjoon och MeiYáo som DJs.
När ni ändå befinner er i krokarna av Hornstull är det en klok tanke att smita förbi Bitter Pills och hälsa på det som garanterat kommer blir sommarens hetaste queer-häng!




Resten av stan glimrar ju såklart ikapp med solen. Wonk, By Adams, Mälarpaviljongen, Torget, Secret Garden, Torget, B1:an, Urban Deli, Side Track… you name it!
Hörde förresten nyligen att gayklubbarna och barerna i Dublin är fullständigt knökfulla. Stan har samma folkmängd som Göteborg. Då kan man ju fråga varför Dublin har fler ute på barer/klubbar än Stockholm? Ett enkelt svar är att irländare fattat att man helt enkelt inte har det roligare än man gör sig. Antingen sitter man hemma framför TVn och gnäller över att allt är bättre i Dublin, eller så går man helt enkelt ut och tar sig en bira eller sodavatten och träffar folk som rör sig hitom flimmer-skärmen. (Detta gäller för övrigt även i Göteborg och Malmö!)