När den sista vårmånaden går in på sin andra hälft passar flera säsongs-arrangörer på att avsluta inför sommaruppehållet. Förutom Regnbågsmässan som på söndag firar in sommaren i Stockholm så är det hyllade dragshow-gruppen Cabaret Moulin i Malmö som passar på att såväl avsluta säsongen på Moriskan som inleda en vecka av oförbehållslös schlagerfest!
Otrevliga Babushka, drottningen av dans Carina de Soleil och komedi- och sketchstjärnan Elecktra intar Moriska Paviljongen i Folkets Park på lördag kväll vid nio. Innan showstart kan man med fördel insupa en middag eller glas skumpa på BeeBar, bara några kvarter bort och efter fullbordad schlagershow är det så bara att ta apostlahästarna några minuter så står man vid Wonks entré!




Alla! Varenda bög, flata, transgender queer, bisexuell och allt däremellan är på totalspänn inför kommande vecka. Skall Måns vinna, kommer Norge få högsta poäng av Island? Är Portugals bidrag det värsta som någonsin gjorts eller är det just det bidraget som motiverar hela denna cirkus!
För alla dessa bokstavsbarn som inte orkar vänta på schlager-tomten har BeeBar i Göteborg fixat till nervlugnande fester. Micke Hjernestam ordnar raj-raj med extra ESC-bling hela helgen.
Göteborg lockar annars med trygga Haket och partystinna Gretas. Wonk i Göteborg har dock tagit paus. Men man kan lyssna på musiken via SoundCloud!





I Jönköping är det Pride på gång! Festivalen är i år samlad till en glimrande parad den 23 maj. Men redan nu på lördag den 16:e är det dock Regnbågsfest – men i Linköping På Silver är Mattias Holmgren Dj och det finns extra söta regnbågsdrinkar i baren! Bakom festen står RFSL som meddelar att hbtq:are mellan 18-21 kan maila dem för att komma in på festen eftersom Silver kör 21-årsgräns. Mer info i QX GayMap.



Vi har redan antytt att det är en riktigt het festhelg i Stockholm trots de kyliga vårvindarna! Viking Bears firar 20 år och på fredag kväll är det såväl björnmiddag på Camarillo följt av Björnbar på SLM. Och lördag natt exploderar det i hår och kramgoa magar på Blekholmsterrassen där björnfesten hålls.




Årets Tjejfest #2 fixas på lördag kväll på Debaser Medis. Tjejpartyarrangören Katja Gustafsson står bakom festen som toppas av magiska Mariette.
För att inte tala om Thandiwe och rapparen Ayanda:

Och förutom Katja är det Hobbyrummet, Emma Jennie & Charlotte, Lenny & Wild liksom Polygamy Winehouse som levererar dansmusiken!



Fredag och lördag inleds såklart på någon av Stockholms alla gay och gaytäta barer. Secret Garden, Side Track, Urban Deli, Bitter Pills, Torget (där Anders Olsson spelar 90-talsmusik), Bistro By Adam, B1:an Tapas och om vädret tillåter självklart start på Mälarpaviljongen. Natten spenderas på Candy och Wonk fredag och för de som inte hänger på specialfesterna på KingKong och Wonk på lördagsnatten! På lördagsnatten är det dessutom Leo b.-show på Wonk!
Så ser det ut i gayparty-Sverige helgen innan All Hell Breaks Loose!