Ikväll sitter säkert en herrans massa svennar av alla sorter och sexualiteter framför TV-rutan för att snaska brieost med kex och sippa lådvin.
De som har lite spring i benen tar sig förhoppningsvis sedan ut i partynatten.
Exakt var man visar ESC-finalen på storbild är inte helt lätt att förhandsinformera om. Barer/restauranger och klubbar behöver betala licensavgift för att visa spektaklet och om man inte gjort det så förannonseras det inte gärna helt enkelt.
Men en inte helt dålig gissning är att en och annan gaytät krog kommer klicka igång TVn med eller utan licens betald. Annars finns ju mobiltelefoner i var hens ficka.
På Norra Latin blir det stort kalas där man kör igång TV-apparaterna (ja licens är betald) klockan 23.00 så omröstningen sänds live följt av Linda Bengtzing, Dina Nah och Mariette på scen under ledning av Kim Kärnfalk. Se mer om festen i vår tidigare artikel..
På Wonk adderar man till nattens artistuppbåd med hetingarna Samir och Viktor som måhända kommer framföra ”Groupie” till garanterat allmänt jubel! DJ Földes spelar där nere, Fagmaster Blix däruppe och Admira Thunderpussy är värdinna.




På KingKong öppnar man portarna klockan 23.00 och bjussar på enkel, rakt och galet kalas med Dj Glute och Andrés Esteche på de två golven fyllda av alla de härligheter Söder och Söder om Söder har att locka med! Och säkert en och annan i förskingringen.



Dansa kan man även göra på SLM bara en nätt tripp runt hörnet från KingKong. På ”klubben” är det After ESC-Party. För ”även om ingen” – av de tuffa läderkillarna – ”officiellt erkänner det så misstänker vi att några ”råkar” hamna framför teven denna kväll.” Ha, ha! You bet! SLM har därför öppet till 03, dock utan utannonserad DJ – men det lär dyka upp nån som sköter skivspelaren. Medlemsklubb och dresscode alltså.



Är man inte helt inne på ESC så kan vi med varmt hjärta rekommendera Café UFO. ”HejDå Edition” heter natten vilket betyder att vårsäsongen är över. Öppet till 01 och riktigt skönt bra elektronisk musik vid Hornstull. Hoppas det blir kalas på både Berns och Trädgårn under sommaren i Pjotr och Staffans regi!



Det är premiär ikväll på Eken Grill och Bar för Gunn Lundemos klubbkoncept med Queer/Girlsparty och flathäng i Hiltons hotellbar. Live på scen Estefani Brolo från Guatemala och så en ofantlig mängd DJs (10 stycken) som skall hinna med att spela fram till 02. Som med café UFO gäller fri entré, och hos Puss är det ”FUNKY music. Vi snackar 50s, 60s, 70s, 80s, soul, Motown & riktigt bra remixes.”



Som alltid. Kvällen inleds med fördel på någon av stans sköna gay/gaysnälla barer och restauranger. Spana in QX GayMap. Hittar du inte går du in via mobile.qx.se/gaymap och klickar på nära mig så får du praktisk positionering.



Det är Pride i Eskilstuna, Lund och Jönköping idag. Efter paraderna samlas det framför TV-apparaterna i hus och koja. Om man hänger i Lund blir det stort ESC-party i Stenkrossen varifrån man sedan tar sig till den stora Pridefesten på Mejeriet. I Eskilstuna blir det en Queer-fest (där ESC inte kommer visas) och så Lollipop-kalas med Midnight Boy på scen. Jönköping har ingen officiell Pridefest i år.




Vad skall sleven vara om inte på BeBar? Såklart är det grandios ESC-fest som gäller på klubbarnas klubb i såväl Göteborg som i Malmö! Christo och Vasil i baren i GBG med DJ Tom bakom spelaren. I Malmö är det öppet i källarvåningen med Schlagerdisco! Hej hej alla i GBG och Mö – fattar ni vilken grej att ni har BeeBar. Så se nu fanken till att gynna era lokala gaykrogar!




I Malmö festar man sedan vidare på Wonk såklart, där DeeJay Jonny kör extra mycket schlager/ESC på stora, Elecktra Moulin spelar på lilla och Belinda kör karaoken. Är man tuff grabb så är det såklart SLM man cyklar till.




Är man i Göteborg är det förutom BeeBar även sköna och coola Haket som nattens startas på. Sedan gäller Gretas för de med spring i benen. Gretas har storbildsskärmen igång ”så vi hejar fram Måns” och sedan spelar på Main floor DJ Richie M och på Top floor DJ La5ecki . Öppet ”20:45 – 05:00, 20+, Vårdad klädsel”.