Årets sommarpratare avslöjade – flera hbtq-profiler i radion

Det handlar om fotbollsspelaren Nilla Fischer, skådespelaren Saga Becker, kläddesignern Owe Sandström och koreografen Alexander Ekman.

Saga Becker skriver följande om sin medverkan som sommarvärd på Sveriges Radio: Min dröm om en plats där jag får vara den jag är, det kommer jag att berätta om i mitt Sommarprogram. Om hur vägen dit var en lek på liv och död, och hur jag valde livet.

Nilla Fischer skriver följande om sin medverkan som sommarvärd på Sveriges Radio: Jag kommer att dela med mig av helt färska mästerskapsupplevelser, ta med er in i omklädningsrummet och ut på planen under VM i Kanada. Jag kommer prata om min stora kärlek, min stora ilska och min stora skräck.

Owe Sandström skriver följande om sin medverkan som sommarpratare på Sveriges Radio: Mitt liv har präglats av Walt Disneys motto ”Om du kan drömma det, kan du göra det”. Jag kommer att prata om att göra verklighet av drömmar och om möten med djur och människor. Om att bejaka mångfald och bekämpa enfald.

Alexander Ekman är en av sommarvärdarna och skriver följande om sin medverkan på Sveriges Radio: Jag vill prata om att skapa och framför allt att leda. Leda genom att göra alla så trygga så att 20 dansare njuter av att dansa nakna på scenen.

Fischer kommer att ha sitt sommarprogram den 13 juli.
Sandström kommer att ha sitt sommarprogram den 12 augusti.
Becker kommer att ha sitt sommarprogram den 3 juli.
Alexander Ekman kommer att ha sitt program den 4 augusti.