Premiär-EP med Eido Al Fakir

– Det känns fantastiskt bra, jag har alltid varit en person som måste uttrycka sig, jag är utbildad arkitekt men nu blev det musik istället. Att kunna leverera mina budskap genom text och musik är det bästa som kunnat hända, säger Eido.

Från arkitekt till artist, hur gick det till?
– Nyckel till kreativitet är den samma, inom arkitektur är det byggnader som är resultatet, och inom musiken är det låtarna. Det var inte konstigt för mig att satsa på musik på heltid, man får se vad livet ger, det är fullt av överraskningar, säger Eido.

Du skriver dina låtar utifrån ett hbtq-perspektiv, berätta mer om det.
– Jag är en hbtq person så det blir naturligt att jag skriver utifrån ett sådant perspektiv, alla är inkluderade, alla kan känna igen sig i de känslor som finns i låtarna. Kärlek, sårbarhet, styrka, tvivel och tro. Låtarna är mänskliga och det faller sig naturligt att de har ett hbtq-budskap, säger, Eido.

Vad är det för genrer som vi rör oss i?
– Om jag måste snacka genrer så är det en blandning av pop, jazz och cabaret, det är hela paketet. De är väldigt teatraliska, humor blandat med allvar, många berättelser, livet, kärlek och religion. Man kan ha väldigt tunga budskap med glimten i ögat. Jag har exempelvis en monolog med Gud där jag ifrågasätter om inte alla kan bli älskade, precis som hen skapat dem?

Vad har du för projekt framför dig?
– Det kanske blir en musikvideo, mina låtar kan må väldigt bra av att visualiseras, men det är fortfarande i planeringsstadiet. Allt fokus har varit på att spela in låtarna nu, så det får visa sig vad som händer härnäst. Jag är väldigt stolt över att jag kunde skapa något med de resurser jag haft. Det kommer även att bli flera gig i sommar, säger Eido.

Under kommande Stockholm Pride kommer Eido även att uppträda på Stora scenen i Pride Park. Om du vill lyssna på Eidos låtar från albumet Meditate the Bitch Out of Myself kan du följa länken.