Lundstedt & Jöbacks bögduett frälste Skansen

Alcazar bjöd på en riktigt hitsfylld extratimme direkt efter Allsång på Skansen genom att bjuda på ett pärlband av hits och ett par överraskande lite mer lågmälda nummer. Vi serverades discopop som Alcastar, Physical och Don´t You Want Me med gästande Kristin Amparo. Men även en snyggt lågmäld Not a Sinner… och en käck version av Povel Ramels De sista entusiasterna. Trions timme var personlig, med snyggt snack av medlemmarna och varma publikhyllningar där de uttryckte sin tacksamhet inför fansen som sett till att gruppen nu varit igång i sjutton år. Edward af Sillén, som även regisserat trions hyllade discoshow Disco Defenders, låg även bakom denna väl ihopsatta show.

Trion glittrade även rejält på egen hand då de alla tre bjöd på egna nummer: Lina i en strålande och växande version av discoklassikern Never Can Say Goodbye och Tess i ett funkigt ABBA-nummer med Nisse Landgren och Magnus Coltrane Pride som gäster. Men kvällens största jubel fick Andreas duett med kompisen Peter Jöback. Tillsammans brände de av en fantastisk bögduett i Donna Summer & Barbra Streisands dramaduett Enough is Enough (No More Tears). Ge ut den på skiva nu och gör den till ett ständigt Pridetema! Låt intäkterna gå till ett välgörande ändamål och låt Peter & Andreas göra en Robert Gustafsson och årligen återvända till Skansen för att uppträda.

För QX berättade Andreas efteråt:
– Jag hade som förslag till Edward att jag ville fråga min bästis Peter om han ville vara en av gästerna i Allsångs-timmen. Edward visste precis vilken låt han tyckte vi skulle sjunga om Peter tackade ja. Vilket han gjorde, och då blev det just Enough is Enough…, vilket kändes helrätt.

Finalen av programmet fick publiken på fötter (för femtiosjunde gången under showtimmen) och blev en explosion med hittiga trippeln Blame it On The Disco, Crying at the Discoteque och Stay the Night. Gala!