24-årige Peter Dahlberg kom med första gången han sökte till programmet. Han är en gymtränande förskolelärare från Nyköping som älskar att baka. QX snackade med honom inför premiären.

Hur kommer det sig att du sökte till Hela Sverige Bakar?
– Jag har bakat i hela mitt liv i stort sett och de senaste åren har intresset ökat. Så mina vänner tyckte att det var dags att jag sökte så jag skickade in en ansökan och kom med efter intervjuer och provbak.

Så, vem är du?
. Jag är en väldigt bubblig och glad kille som älskar att baka, träna, vara ute i naturen, träffa vänner och familj och fika såklart.Jag gillar att fynda på loppisar och samlar på gamla burkar och fint porslin som jag sedan plåtar för mitt instagramkonto, Jag bor i Nyköping och jobbar som förskolelärare för 2-3-åringar.

Hur var inspelningarna?
– Den stora skillnaden jämfört med att se det på tv är tempot. Det blev långa dagar med ganska mycket väntan, men samtidigt mycket stress i omgångar. Först blev det paradbak med väntan till bedömning och sedan den tekniska utmaningen och bedömning. Men det var väldigt lärorikt och roligt, och det var jättekul att träffa Tilde, Johan och Birgitta.

Vad är ditt paradbak?
– En hallon och laktritstårta med halloncurd, hallonsmörkräm och bottnar av latktris och choklad. Det var den jag gjorde till mitt första castingmöte.

Du kommer typ ut i programmet, hur då?
– Jo, Tilde frågar mig om den personliga resa och stora förändring som jag genomgått nyligen och då berättar jag om att jag kom ut för ett år sedan och vad det betytt för mig. Jag är mer nöjd i dag och mår bra. Det var en enkel process och jag fick bara positiva reaktioner, så jag förstår inte varför jag inte kom ut tidigare.

Så hur känns det att bli tv-kändis?
– Haha, jag har svårt att se mig som tv-kändis men det ska bli kul. Det känns bara kul att bli igenkänd och att folk kanske vill prata med mig om bakning.

Följ Peter på Instagram: @peterbakar Blogg: www.peterbakar.se och Facebook: Peter bakar

Hela Sverige bakar, Sjuan, 21.00

Peter Dahlberg gör entré i programmet i kväll.
Bedömningsdags med Johan, Birgitta och Tilde.