”Min karaktär är både manlig och kvinnlig”

Varför valde du att medverka i Wild Things?
– Väldigt enkelt, jag har dansat och varit involverad inom kabarén i hela mitt liv. Med Wild Things tänjer jag på mina gränser. Det är aldrig försent att gå i nya riktningar. Jag har alltid drömt om en kabaréroll som knyter ihop allt jag gjort. Här får jag dansa, klä ut mig och sjunga, allt samtidigt.

Kan du berätta kort om din roll, vem är han och hur är han?
– Jag är Mr. Red, han är lite som en cirkusdirektör, flamboyant och överdriven. Jag gör allt från att sjunga, dansa och stå naken på scenen. Det är mitt uppdrag att leda publiken genom hela föreställningen, genom denna fantasivärld som är kabaré och burlesk. Wild Things utspelar sig i nutid men med ett stänk från Berlins dekadenta 30-tal och Paris skimrande Moulin Rouge. Förbered er på burlesk, kabaré och Tony Irving i röda klackskor!

Ur ett gay-perspektiv, hur mycket tilltalar showen hbtq-publiken skulle du tro?
– Till hundra procent, min karaktär är både manlig och kvinnlig, mjuk och hård, flörtig och kall, showen är väldigt queer, säger Irving.

Du gifte dig i somras, hur har livet varit som gift man hittills?
– Att vara gift känns verkligen befriande, en fantastisk början på vårt nya liv tillsammans.

Har du något mer för dig i höst?
– Jag och Jonas Hallberg ska ha vårt egna tv-program som kommer att gå i TV7, det kommer vara väldigt hbtq-vänligt, arbetsnamnet är Camping Queens, det enda jag kan säga i nuläget är att vi reser runt i en rosa husbil.

Wild Things har premiär den 16 oktober på Metropol Palais i Stockholm.