Vilken typ av musik vill du satsa på?
– Jag vill köra snyggt proddad musik, lite åt det elektroniska hållet. Just nu lyssnar jag mycket på Troye Sivan och Years & Years.

Du har pojkvän. Var det givet att du skulle vara öppen i Idol?
– Ja, det är klart jag ska vara öppen, man mår ju inte bra av att inte vara det. Men jag reflekterar inte över det så mycket.

Hur var det att komma ut för dig?
– För mig är det så annorlunda för det har inte varit en ”komma-ut-process”. Jag träffade liksom en kille och det kändes superbra. Jag har varit kär i tjejer också så jag blir nog mer kär i en person. Men det är ju min upplevelse, att jag nog inte vill placera mig i ett fack. Jag kör på att, ja, så här är det.

Många Idol-deltagare har gått vidare till Melodifestivalen och tre har vunnit den, två till och med Eurovision. Skulle du kunna vara med?
– Det vet jag inte. Jag skulle i alla fall fundera om jag fick frågan, så ja, kanske. Jag kollar ju på programmen och gillar tävlingen.

Du hyllades galet mycket under torsdagskvalet och seglade lätt vidare. Men sen dagen efter, under fredagsprogrammet, så fick du kritik av juryn..?
– TJag blev helt tagen av hur bra det gick på torsdagen och allt gick så snabbt till fredagen. Jag kände redan innan att John Legends You and I inte var ett bra låtval, vilket juryn påpekade. Men jag är glad att det gick så bra som det gjorde. Nu satsar jag framåt och på rätt låtar.

Vad gör du när du inte är med i Idol?
– Jag jobbar på Umeå Flygplats med att ”boarda” och checka-in resenärer.

Och på fritiden?
– Jag är mycket med killen, vi bor ihop i Umeå. Det är en kul stad där det händer en del eftersom det är många studenter i stan. Annars sysslar jag mest med musik och umgås med vänner och familj.

Idol: Fredagsfinal 20.00, TV4