– Brett Rogers utforskar Sydafrika i Food, Booze & Tattos

Berätta om Food Booze & Tattoos!
– Jag blev tillfrågad att leda FBT för ett år sedan och älskade konceptet från start. Resor, mat, sprit och tatueringar är ju mina största intressen. Och sex, men jag antar att det inte skulle ses som ett program hela familjen kan se i så fall (skrattar).

Vad var det roligaste du var med om under inspelningarna?
– Jag älskade att vara med vattenbufflarna som producerar mjölk till buffelmozzarella. Och att bli tatuerad av Dok i Durban. Han konstnärskap och anarkistiska inställning till konst tilltalade mig verkligen.

Träffar du många LGBT-personer?
– Haha, många! Jag bor i de väldigt öppna delarna av Johannesburg. Just nu jobbar jag i Melville, vilket är en av de mest öppna delarna i landet. Melvilles befolkning består av alla olika typer av människor som kommer överens oavsett vilka de är och vilken bakgrund de har. Mina två bästa vänner är dessutom homosexuella.

När serien startar säger du att du inte säger nej, du säger ja till allt istället. Betyder det att du har testat att vara med killar också?
– Jag har hånglat med en del killar genom åren men det har med tiden visat sig att jag är straight. Jag önskar att jag inte var uppfostrad i ett heteronormativt samhälle då jag tror att sådant vägleder dig i en viss riktning.

Du har en hel del tatueringar, vilken är din favorittatuering?
– Just nu är jag väldigt kär i min hyena, för att den är kraftfull och modig, och mina magtatueringar, varav en faktiskt är inspirerad av den svenska klubben Blodarnas Knivhus.

Ok, när det gäller booze då: Hur många tequilashots kan du ta?
– Haha, vilken kul fråga! Jag älskar tequila! Jag vet inte hur tuffa ni svenskar är men jag tror mitt rekord under en natt är 16. Jag minns dock inte så mycket efter den kvällen…

Du kommer från ett land där minoriteter inte haft det så lätt, och du beskriver dig själv som väldigt öppen. Berätta.
– Nej, minoriteter har genom åren haft stora problem i Sydafrika. Jag kan bara gå till mig själv, min familj och mina vänner när det gäller min värdegrund. Jag växte upp under en vit privilegierad apartheid-era. men mina föräldrar var väldigt noga med att alla ska behandlas lika oavsett ras, läggning eller kön. Och den inställningen har jag alltid haft.

Så om vi vill besöka Sydafrika för första gången, vad ska vi se?
– Se Kapstaden för dess skönhet och Johannesburg för att leva och ha kul. Sydafrika är ett väldigt vackert land som förtjänar att utforskas. Ta en bil och kör från Johannesburg genom Karoo-öknen och sväng av mot havet halvvägs. Åk sedan genom ”The Garden route” mot vackra Kapstaden.

Slutligen, en klassisk QX-fråga: Beskriv dig själv naken med ett ord!
– Delicious.

Food Booze & Tattoos visas i kväll 22.40, Kanal 9

Brett tatueras av NinjaBreadBoy.
Brett besöker Dalla Cia.