Varför ställer du upp i Mr Leather Europe tävlingen?
– Jag blev tillfrågad av SLM Malmö om jag ville representera klubben. Givetvis blev jag otroligt glad, hedrad och kände starkt att jag ville göra medlemmarna stolta och visa upp vår klubb på bästa möjliga sätt i Mr Leather Europe tävlingen. Jag såg också en bra möjlighet att påverka gemene mans uppfattning om läderkulturen.

Hur känns det inför tävlingen i Wien?
– Det är inte förrän nu, så här dagarna innan som jag verkligen fattar att det händer på riktigt. Jag måste erkänna att jag börjar bli duktigt nervös! Självklart riktigt kul, men nu är jag nervös.

Vad tycker du om läderlivet i Malmö?
– Vi har en riktigt bra klubb i Malmö och hela Skåne, med medlemmar från hela regionen. Det är god stämning och händer mycket kul. SLM Malmö samarbetar även med andra fetischklubbar i Malmö som tjejklubben Wish och klubben Rectum som vänder sig till alla kön. Vi har också en broderlig relation till SLM Köpenhamn. Man kan säga att läderlivet är toppen här!

Du bloggar på flera ställen, bland annat Qruiser. Vad är det som driver dig?
– Det är kärleken och passionen till det skrivna ordet. Känslan att sätta ett leende på andras läppar, bjuda på aha-upplevelser och en stark vilja att ändra folks attityd kring sex, fetischer och fantasier. Blogg ADON har en mycket stark HBTQ- och samhällssatirisk profil. Jag vill belysa alternativen till det heteronormativa samhälle vi lever i, och visa att kristendomen och svenska kyrkan inte har monopol på den självklara relationen eller det goda livet. Det finns mer!

Mr Leather 2015


Mr Leather Europe arrangeras med start den 22 oktober som en del av den europeiska läderbög-rörelsen ECMCs årliga konferens. Från Norden deltar även Riku som representant för MSC Finland. Dessutom tävlar Yanir Belasen från Beef Club i Tel Aviv, Frank van Schie från MSA Amsterdam, Marco från LFI Roma, Sylvain från ASMF Paris, Lukasz från Stowarzyszenie Leather Poland, Uves från MSC Belgium, Matthias från Leathers Prag och Thorsten från LMC Vienna.
Vill du hoppa på planet för själva festen är det på lördag det smäller med redan från onsdag är det extra stora festligheter för läderbögar på flera av Wiens gayhak.