– Svenske Kuba vill representera Schweiz

Här kan du höra Yallaleyo.

Varför är du med i den schweiziska förstagallringen?
– Jag skickade in min låt till den schweiziska tävligen eftersom den öppen för låtskapare från utlandet, och det är inte så många andra länder som tillåter detta. Dessutom är röstningen i år relativt objektiv för att man röstar genom att få en (gratis) sms kod och det är max 4 röster per abonnemang. Sedan tillkommer juryns röster som väger 50%. Jag tycker att vara med i den schweiziska tävlingen är en bra kanal för folk att upptäcka mina låtar.

Berätta om låten?
– Jag kom på titeln Yallaleyo och refrängen när jag sprang på löpbandet och hade glömt hörlurarna, så att jag var tvungen att underhålla mig själv under träningen på något sätt. Trots att ordet inte betyder nåt egentligen, så låter den ändå positivt och peppande och själva låten handlar om att leva, älska och må bra här och nu. Vi vet inte vad som händer imorgon. Stilmässigt är det en romans av ren up-tempo/schlager med orientaliska influenser.

Har du skickat in till svenska Melodifestivalen också?
– Yep! Sedan fyra år har jag skickat in en låt varje år till den ordinarie tävlingen. Jag vet att Christer Björkman har hört Yallaleyo, vilket var en stor komplimang i sig. Konkurrensen är alltid stor, men det är en superstor show så det är inget konstigt med att många vill vara med. Jag vet dock att jag skulle passa in perfekt så jag kommer aldrig att ge upp.

Berätta kort om dig!
– Jag bor på Söder med min make Anders. Förutom att jag tycker om att motionera och laga mat så håller jag på att planera en ny singel med video lagom till nästa års Pride. Och mitt Mello-framträdande, som – förr eller senare – kommer att hända…