Gina Dirawi, som nu blir den första kvinna som lett Melodifestivalen tre gånger, ska leda Melodifestivalen med hela sju andra programledare.
Det första programmet från Göteborg leder Gina med Petra Mede, som vi ju känner igen från Melodifestivalen 2009 och Eurovision Song Contest 2013.
Program nummer två, som sänds från Malmö leder Gina med Eurovisionvinnaren Charlotte Perrelli, som ju ledde deltävling ett 2003 (med Lena PH), och hela turnén 2004, då med Ola Lindholm och Peter Settman.

När vi förflyttar oss till Norrköping i delfinal tre så gör Gina programmet med Henrik Schyffert, och i den sista ordinarie deltävlingen, som sänds från Gävle, blir det Sarah Dawn Finer som återförenas med 2012-parhästen Gina.

Schyffert har Melodifestival-erfarenhet från den andra deltävlingen 2005 då han ledde programmet med Erik Haag. Då bjöds det på rumpchock. Återstår att se om det blir så även denna gång. Sarah återvänder som sagt för en 2012-återförening, vilket får oss att hoppas på två saker: Att Helena Bergström kommer tillbaka (förhoppningsvis som någon av sina roliga karaktärer), och att Sarah gör sin fantastiska Lynda Woodruff.

I Andra Chansen från Halmstad blir det oväntade paret Ola Salo och Peter Jöback som leder programmet ihop med Gina. Kul kombo, som båda tävlat I MF med oliak utdelning. Salo och hans The Ark vann ju 2007,, medan Jöback slutat näst sist båda tillfällen han tävlat, 1990 med En sensation och 2010 med Hollow.

Och slutligen, i finalen från Friends Arena, kommer nittonåriga SVT-profilen William Spetz att göra programmet ihop med Gina. Spetz blir då programmets genom tiderna yngsta programledare.