– Kristian Kaspersen är EP-aktuell

Vad kan du berätta om texten till låten?
Big Black Hole handlar om den där vännen som ältar sitt ex/tilltänkta kärlek och vägrar inse att han/hon/hen helt enkelt inte är intresserad… När man som vän bara känner: släpp det! Gå vidare.

Du har med två HBTQ-bekanta ansikten i videon, Aleksa och Madame Heinz är med i videon?
– Jag ville ha med intressanta, queera karaktärer i videon och kom givetvis att tänka på min vackra vän Aleksa Lundberg, skådespelerska/journalist. Aleksa var också med i min video Queer at Heart från 2012, hon är en återkommande musa för mig; modig och nytänkande. Första gången jag såg Madame Heinz var på Alaska Thunderfucks Stockholmsgig. Jag tyckte Heinz hade en fantastisk look och säregen blandning av maskulinitet/feminitet; när jag sedan började tala om videon med regissören Jonatan Gedda dök hon upp i mitt huvud. Jättekul att hon tackade ja.

På nya EP:n sjunger du om att vara kär i någon som är kvar i garderoben, vad kommer den iden ifrån?
– Texten till Love Explosion är inte direkt självupplevd, även om jag haft några erfarenheter med killar som inte varit öppna med sin sexualitet. Det var mer än vision som kom till mig; den ensamma killen i kylan utanför klubben när hans förälskelse lämnar honom. Igen. Till sist får han nog och kräver något mer: ”I can’t be your weekend lover”. Det handlar om självrespekt.

Vad har du annars på g just nu?
– Jag fick mitt första barn tillsammans med mina två bästa vänner, ett flatpar, i somras så just nu är jag mycket hemma med bebis. Det har varit en omtumlande upplevelse då han föddes mycket för tidigt men just nu är allt fantastiskt! Han mår bra och har det mest förtjusande leendet du kan föreställa dig!

Kan man se dig ute nånstans?
– Jag ska ut och spela en del framöver, både akustiskt, inom kort på Bitter Pills, Hornstull, och några klubbspelningar. Speciellt klubbar känns roligt nu då den nya musiken passar så bra där, mer sådant. Sedan har jag redan en del nya låtar på gång redan, det kan bli en singel lagom till sommaren 2016. Och har jag en ledig helgkväll hänger jag helst på King Kong, stans tveklöst bästa klubb! Där har jag aldrig haft tråkigt.