FREDAG STOCKHOLM
Går inte att upprepa nog ofta: Nobelberget är!
Och fredag kväll innebär är att klubben FIST kör med liveframträdande på queera delen Venus med Heatsick, Dj Smink och D-IN2aussiebun2(X)IST. FIST beskriver sig som ”en bögklubb för alla som gillar bögkultur”. Tro Farbror Jon, det kan bli riktigt, riktigt bra i natt! Kan ni inte ta er förbi så lyssna på Sminks SoundCloud! Finns hopp även om bögar – vilka fantastiska mixar!






Innan turen ut till Nobelberget samlas alla vid Hornhuset på Café UFO som har sin Luciafest ikväll fredag. Pjotr på plats såklart och utlovar ”FIN GÄST” och live av Erik Haal och projektet Fantasy Face med operasångaren Dan McLellan.
Inget direkt Luciafirande utlovas för Candy på fredag kväll – men Jackie är en person som i sig själva strålar så mycket att hon bringar oss ljuset. Dj Anders, Bride och Bernhard är på plats så att vi kan dansa.
Fredagar är även Tank på Kungsgatan öppet 23 – 05 och förfestar gör man på Secret Garden – de två ställena är som en enda stor gay partyfamilj! Tank har även öppet onsdag och lördag 23-05.
Fredag betyder även Bitter Pills, det betyder Side Track, det innebär Urban Deli och såklart härliga Torget. Vet ni att Torget på World Aids Day drog in över 130 000 kronor till Läkare mot Aids Forskningsfond! Bara det en anledning att hänga vid Mälartorget ofta!
Läderklubben SLM samlar sig inför en av de största festerna på året: Det mixade julbordet på lördag som tveklöst kommer innehålla inslag av stearin även om det kommer droppa på ett lite queerare sätt än i de mer vanliga tågen. Lucia-DJ är Facundo Unia!

Lördag är natten då Lucia börjar firas in på allvar. Ungdomar i alla åldrar, tänk er för. Varannan vatten!
KingKong kör hårt. Gissar att Madame Heinz är Lucia i år och att hen har de heta stjärtgossarna i släptåg! DJ vet vi i alla fall vilka de blir: Pamela och Alex Waller.
Nere på stan är lördagarna numera den dag Wonk håller öppet. Stor Lussefest med självaste Leo .B som leder Luciakaravanen (gissa att det kan bli en fröjd för ögat med Ima queen, Buschessan, Acid Queen och Lycky Slut Bonita).
Venus har ”Messy Lucia-party” med Dj-uppställningen Noshin, Lesbian Kitten (Anna Mohlin), Seven Neves och Cowgirlsprivateclub. Förutom ”messy” är det ”femme och Queer” som är kodorden.
På självaste Luciaaftonen är det Patricia som styr nattens tunga fjät!


MALMÖ
Wonk i Malmö har Lussevaka på lördag med Földes på stora golvet, Carina DeSoleil på lilla och karaoke med Belinda. Lussestämning blir det självklart även hos BeeBar. Info ännu inte uppe, men öppet som vanligt. Queerfeministiska klubben Whish har fest på fredag kväll i SLMs lokaler och på lördag är det Julbord hos SLM även i Malmö. Tar du med egen mat till festen är det gratis – annars 180 kronor!



GÖTEBORG
Briljanta BeeBra har Lussefestande hela helgen! Linus & Axel kör själva fredag och på lördag får de hjälp av Dj Police. Gretas har ännu så länge presenterat fredagens DJs; Mia och LA5ECKI. Överraskningar alltså för lördagens Lussevakande.