Idag släpps brittiska Gay Times digitalt , och nästa vecka kommer tidningen ut i butikerna i pappersform. Nya numret är deras populära The Naked Issue där de klär av kända män och intäkterna för numret går till prostatacancerforskning. Tidningen har i år valt svenske Eurovisionvinnaren Måns Zelmerlöw som coverboy!

Hur kommer det här sig?
– När jag fick frågan så kände jag nej, varför ska jag göra det här och jag var heller inte så fit. Men när jag fick höra att alla intäkter går till prostatacancerforskning så tänkte jag om. En av mina vänner drabbades nyligen och jag fick en chock eftersom det ligger så nära och det går ner i åldrarna. Så jag bestämde mig för att tacka ja. dessutom var det ett incitament att komma igång med träningen igen.

Hur var plåtningen?
– Det var lite speciellt att vara naken i en fotostudio men efter ett tag var det rätt lugnt när det blev lite vin inbladat (skrattar). Jag var väldigt mån om att hitta rätt med bilderna och få in lite humor så det inte blev så pretto. Jag jobbade med en fotograf jag känner mig bekväm med, Per Kristiansen, och vi fick fria händer.

Får du många såna här förslag?
– Haha, nej. Det här är nog det första.

Har du fått mycket uppmärksamhet i gaymedia sedan du vann?
– Jag vet inte, men jag märker en del på sociala medier och på mina gig har jag fint stöd av publiken. Det är ju en del av publiken som betyder mycket för mig.

Du är verkligen helnaken…
– Ja, jag visar ju inte allt…

Det spar du till QX?
– Exakt (skrattar).

I måndags avslöjades du som en av två värdar för Eurovision, kände direkt efter vinsten att du ville leda programmet?
– Jag kommer ihåg att jag småpratade med några SVT-personer direkt efter vinsten i Wien och när de frågade sa jag att jag absolut var intresserad. Att få kröna mitt ESC-år med att leda hela programmet känns fantastiskt och det är klockrent att det är med Petra (Mede).

Nämn tre bra saker med Petra?
– Hon är empatisk, rolig och galen.

Hon är som sagt extremt rolig, känner du pressen att matcha henne?
– Kemin oss emellan stämmer och hennes energi smittar av sig, hon lockar fram mina kul sidor. Jag tycker att jag hittade en bra ton när jag ledde QX Gaygala och den vill jag utveckla ytterligare.

Apropå Gaygalan, du är nominerad i två kategorier: Årets artist och Årets Svenska låt Hur känns det?
– Du, det känns så fruktansvärt bra. QX Gaygala är årets absoluta höjdpunkt.

Till sist, hur sammanfattar du 2015?
– Det är på riktigt det bästa året i mitt liv och jag önskar kunnat att jag kunnat stanna kvar i 2015 ett bra tag till.