Christer Lindarw säger farväl – After Dark gör sista show

Christer Lindarw som Marlene Dietrich i After Dark 1979.

Den här supershowen går under namnet This is it, varför då?
– Det är den sista stora After Dark produktionen som jag tänker göra. Jag är ju inte 20 år längre, även fast jag ser ut att vara det

– Jag säger inte att jag kommer sluta helt som artist, utan jag säger bara att detta är den sista riktigt stora show som After Dark gör, det kanske blir små framträdanden sen.

Hur känns det att göra en farvälföreställning på det här viset?
– Nu är man så uppe i det, så det är bara att jobba på, så den frågan får jag nästan ställa till mig själv under sista föreställningen, det kommer troligen kännas jättekonstigt och det blir säkert en stor saknad. Men man måste ju ta det beslutet någon gång, så man inte jobbar ihjäl sig och rasar ihop på scen (skrattar).

After Dark har funnits sedan 70-talet, vilket är ditt käraste minne från all denna tid?
– Dels när vi började under 70-talet. Det var en tid då det inte fanns en enda öppet homosexuell människa i Sverige, så det var mycket underground. Men vi fick en väldigt mixad publik och lockade både gay och straighta under samma tak. Det minns jag tillbaka på med stor glädje.

Vad ska du göra efter sista föreställningen?
– Jag skriver en biografi som kommer till hösten. Den ska heta: My Life After Dark. Annars vet jag inte, jag är ganska bra på att slappa, men vi får se om jag får spader och sätter igång igen. Jag kommer nog också hjälpa andra artister med deras framträdanden.

Premiären för After Dark – This is it hålls den 15 september 2016 på Rondo i Göteborg, men biljetterna släpps redan den 18 februari.

After Dark är även med i årets Melodifestival under delfinalen i Norrköping den 20 februari, med låten Kom ut som en stjärna.