SVERIGE.

För att stå ut dessa skälvande veckor innan det på allvar blir varmt, så skapar vi nordbor oss små vårtecken! Ett va dessa är att björnarna vaknar ur sin vinterdvala. Björnar som går på två ben firar detta med fest på lördag kväll! Brummelibrum och massa blåbär utlovas till Karl von Bösses och Gino VKs musik. Alla män är såklart välkomna vare sig man är igelkott, liten söt mus eller vild Grizzlybjörn!




Inför förra helgen klantade jag till det rejält kring SLM. Läderklubben har numera VARJE lördag, om inte annat anges, Fetish-kväll. Dvs striktare dresscode. Fredagar är det som många vant sig vid, dvs att jeans och T-shirt funkar, dock med kängor/grova skor. Men så finns det vissa lördagar i månaden som är extra strikta. Efter fredagens specialfest ”blackout Night” blir lördagen just en sådan strikt kväll: Club Berlin innebär att endast läder och gummi är OK. Dock påpekas att har du läder, eller gummibrallor kan du ha T-shirt i tyg. Kan dock, av egen erfarenhet meddela att tvärt om går inte. Dvs jeans och gummi/läder-topp. Nå, strängare är det i alla fall och Dj för kvällen är Geoff Gains. (Fick jag allt rätt nu kära bröder?)



Underbara Wonk är tillbaks med ännu en PopUp-fest i Stockholm under tilläggsnamnet XXL. Även denna gång intas Kungsholmen och Klubb Blå med DJ Daniel Olsson på stora golvet, Fagmaster Blix på pop/rnb/schlager-golvet och Lavender Whip som värdinna!
I Malmö kör Wonk på som alltid – varje lördag och denna med kombon Földes och Belinda.




Stockholmsnatten bjuder såklart på Candy, som ännu inte hämtat sig från förra fredagens Mello-chock. Innan Candy är det givet att gå till Navid Kabiris fredags-schlagersatsning hos Casino Cosmopol! Tank har öppet såväl onsdag, fredag som lördag och Södergänget vid Mariatorget, KingKong dundrar på alla lördagar! Glöm inte heller att Secret Garden, där Leo b sköter trummorna, kör på till 03 på nattakröken.
Är man mer early bird är det Side Track, Torget, Bitter Pills (där du kan grattis-pussa Andrés Esteche för nya rollen som ordförande i RFSL Stockholm) och Urban Deli vid Nytorget som är gayiga tillhållen. Snart kommer denna lista utökas med ännu ett säkert vårtecken: Mälarpaviljongen. Det fixas och fejas till premiären den 2 april.



I Göteborg är det såklart helgröj på Årets Gaybar och restaurang, BEE Bar! Dj Dolly är i farten. Senare på natten kan en med fördel lulla över till Gretas för fortsatt dans och hångel. Göteborg, som nyligen var norra Europas samlingplast för lädervärlden i hela dess bredd i samband med masscener till Tom of Finland-filmen, har även Haket där just SLM och även björnarna brukar ha specialfester och annars mysa med övriga gäster på gatuplan.
Missa inte heller att kolla in nytillskottet Verde Dinner inte långt från Haket. Veggo, ibland livemusik och även öl och vin.



I Malmö är det lite segt på läderfronten då SLM fortsatt jagar lokal. Tåget till Köpenhamn går dock även om det tar lite längre tid under ID-tider. Bee Bar håller ställningaran och det gluckas och en ny gaykrog med häng som går under namnet Röda Nejlikan med gayprofilen Lasse Hector som med David Kallós styr och ställer.



Glöm inte ni alla som befinner er norröver att det är Prideparad på lördag!