Påskhelgen – dvs den lutherska och katolska* – är sedan 1974 vikt för läderbögarna! I alla fall i kvarteren kring Nollendorfplatz i Berlin.
Motzstrasse upp, Fuggerstrasse ner och Martin Luther Strasse runt kommer killar i läder, gummi, skinhead, biker, sport och uniformsfetischer att samlas för att shoppa, hänga och idka kärlek.
I ett 84 sidor tjockt programblad presenteras årets träff där det onsdag till och med måndag blir fester på allsköns olika teman huvudsakligen i och kring just Nolledorfplatz.
I år, kan noteras, ingår inte det enormt populära Snax-partyt på Berghain, då hela huset viks för danssugna kinky-killar. Däremot är listan på fester så lång att de stackars flygplan som skall transportera tusentals killar med fullsmockat bagage kommer få en extra tunga lyft! Inte minst när alla skall hem på måndag i de nya gummi- och läderkläderna!
Hela programmet hittar du på arrangerande BLFs hemsida eller ladda ner som PDF här.
Självklart innebär Easter Berlin att Europas alla läderstäder töms på folk, men helt öde blir inte Stockholm under helgen. Onsdag och fredag är det cruising bar på Wollmar Yxkullsgatan. Fredag och lördag spelar Andreas Barth och på lördag är det Fetish Club, dvs T-shirt och jeans funkar inte utan fetischerna skall på! På söndag blir det så sista påskäventyret med naket.

För de som inte lyckas ta sig till Berlin nu i påsk kan vi tipsa om att den andra stora fetischfesten i stan, Folsom Europe, är datumsatt till 10 september och 2017 kan du boka in 12-18 april för nästa Easter Berlin.

* Den ortodoxt kristna liksom den judiska påsken firas först om en månad.