Som QX tidigare rapporterat så för tv-filmen When We Rise samman Milk-duon Gus Van Sant och Dustin Lance Black igen. Senast de jobbade iihop vann ju Black en Oscar för sitt manusjobb med filmen Milk.

Nu är det även klart att skådisen Guy Pearce (Pricilla – Queen of the Desert, Memento) ska spela HBTQ-aktivisten Cleve Jones. Jones anslöt sig till kampen för regnbågsrättigheter 1972 och blev snabbt vän med just Harvey Milk. Cleve Jones tog också initiativ till den stora lapptäckesprojektet med namn på de som förlorat kampen mot AIDS och When we rise bygger på hans memoarer.

When we rise startar under Stonewall-upproret 1969 och följer sedan nyckelpersoner inom den amerikanska regnbågskampen, och dess vänner/familjer under ett stort antal år. Syftet är att visa det enorma mod som personerna som jobbat för de rättigheter vi idag har, haft genom alla mot- och framgångar.

Mary-Louise Parker och Rachel Griffiths är också klara för roller i miniserien som ska visas i amerikanska tv-kanalen ABC under hösten 2016 eller våren 2017.