Delstaten Georgia är på väg att införa en lag om att ge företag och organisationer som drivs med religiösa förtecken rätten att sparka personer som på ett eller annat sätt strider mot deras tro. Med andra ord, HBTQ-personer ligger väldigt pyrt till och har inga rättigheter inom dessa företag. Delstatens senatorer beslutade om den nya lagen i veckan och nu ska den bara undertecknas av delstatens guvernör innan den blir verklighet.

Men företag som verkar i delstaten protesterar nu högljutt mot lagen och mest uppmärksamhet i media får Disney. Sedan ett tag tillbaka spelar de in flera av sina storfilmer i Georgia på grund av delstatens förmånliga skatteregler, men nu planerar de att flytta produktionerna, bland annat Guardians of the Galaxy 2.
– Disney och Marvel är inkluderande företag, och trots att vi har haft väldigt bra upplevelser av att filma i Georgia, kommer vi att flytta någon annanstans om den diskriminerande lagstiftningen går igenom, säger en talesperson för företaget till nöjestidningen Variety.

NFL, National Football League, är på samma spår och meddelar att om lagen går igenom så minskar chanserna att delstaten ska få Super Bowl, den absolut största händelsen inom amerikansk fotboll, som varje år lockar flest tv-tittare av alla program som visas i USA.
– NFL:s policy förespråkar tolerans och inkludering, och förbjuder diskriminering baserad på kön, ålder, ras, religion, eller sexuell läggning, säger NFL:s kommisionär Roger Goddell.

Förutom Disney har företag som CocaCola, Nickelodeon, Paramount, biojätten AMC, flygbolaget Delta och inredningsföretaget Home Depot uttryckt sitt missnöje med den nya lagen.