”Årets hetaste artist” kommer till Pride i Småland

– Vi är väldigt glada att ha lyckats få hit Silvana Imam till Växjö. Just nu är hon den hetaste artisten i Sverige och det är stort att hon vill komma till Växjö Pride. Hennes hårda hiphop är en spännande kontrast till den glittriga schlager som många förknippar med Pride. Silvana Imam var den artist vi hoppades mest att kunna få hit, säger Suzana Mocevic i styrelsen för Växjö Pride.
Silvana Imam som nyligen släppte albumet Naturkraft hyllades i QX med fem i betyg av Jessica Lundgren. Hon röstades förra året fram till Årets Homo, Bi, Trans på QX GayGala och höll ett kraftfullt tal med orden ”Tack gud, jag är Homo” och skrek med en kraftfull energi ut budskapet ”Ut med rasisterna”.
I år har hyllningarna fortsatt då Imam blev Årets artist på Grammisgalan och tackade på såväl svenska som sina föräldrars språk, litauiska och arabiska.
Silvana Imam är just nu ute på turné och som del av denna är hon med vid artistgalan efter paraden den 14 maj i samband med Växjö Pride.
Arrangörerna av Växjö Pride berättar att information om fler artister liksom mer av programmet under veckan som startar den 9 maj och avslutas på söndagen den 15:e, kommer liksom nyheten om Årets Pridelåt.
Silvana Imam är även bokad till Oslo Pride