Vilken Pride-spelning ser du mest fram emot?
– Jag kommer att göra två Pride-spelningar i Norrland, en i Ånge och en i Luleå. Jag har aldrig varit i Norrland men alltid velat komma dit så det ska bli fantastiskt kul att spela där! Av de två är Luleå Pride först och dessutom den enda festivalspelningen jag gör akustiskt i år så det kommer att bli fint! Samtidigt så ser jag väldigt mycket fram emot West Pride i Göteborg, det första giget på sommaren och det är alltid speciellt!

Varför så lång titel?
– Långa titlar är nästan alltid de bästa tycker jag. Jag tror ingen som hör titeln kan stå utan åsikt eller tanke inför hur låten låter, vad den handlar om och om det är en bra eller dålig titel. Så redan där har en ju sått ett frö i folks huvuden. Dessutom kan nästan ingen som hört titeln hittills annat än att brista ut i ett spontant leende och tänka att med den titeln kan ju inte låten vara annat än helt jävla crazy. Och det är den också!

Vilken är din ultimata sommarplåga?
– Min egen debutsingel ”Sommarplågor” måste väl vara den ultimata? Haha!
Nä, men annars tycker jag att ”Sommartider”, ”Hej hej Monika”, ”Jag kommer” och ”Vart jag mig i världen vänder” har det där som en sommarlåt ska ha. Melankolisk eufori på det berusande viset.

Vad går du helst på: Fester, Baler, Maskerader, Discon, Klubbar eller Festivaler?
– Jag överälskar allt det där! Det är det jag lever för. Dans och liv. Jag har dock inte varit på så många baler ännu så kanske skulle jag helst gå på en bal? Om någon vill bjuda mig på en så lovar jag att säga ja! Så länge jag får klä mig i valfri skrud och dricka champagne.

Vem vill du ha en sommarflirt med?
Nilla Fischer! Då hade jag följt med Nilla till Brasilien och suttit på första raden och hejat på henne och Sverige under matcherna i OS och sen hade vi dansat hela nätterna i Rio, spanat efter jaguarer i djungeln och badat med capybaror i Amasonas.

Lyssna på Fester, Baler, Maskerader, Discon, Klubbar och Festivaler på Spotify

Hampus uppträder på WestPride i Regnbågsparken den 8 juni 20.00