West Pride pågår för fullt i Göteborg och det fejas och fixas inför ännu en enorm parad på söndag. Mne innan dess skall det hinnas med att festa loss rejält!

Fredag


Gretas har såklart storsatsning nu när det är Pride i stan. På fredag kväll håller klubben öppet till 03 med DJ Andylicious på ena golvet och Dj Jim-Ess på det andra. Fri entré före 23.



På Henriksbergs terrass är det fest med Safety Dance och FPES. Det blir en orgie i 80- och 90-talsmusik som leveras av DJs från klubbarna Safety Dance och Eins, Zwei, Polizei. ”Göteborgs öppnaste och dansantaste klubbkväll” utlovas i retromusikens tecken. Fri entré är det med festivalbandet – annars 60 kr.



På Jazzhuset fixas Phesten av Cissi Ramsby, Lovisa Fischerström och Mirre Sennehed. Stand Up inleder kvällen som sedan övergår i dans på ett electro och ett disco/hits-golv. Billigare entré med festivalbandet!



BeeBar är ju festivalens självklara häng, såväl i Regnbågsparken som i självaste krogen. Fredag spelar Emil SoundFactory Hellman och det är öppet till 03. I parken spelar Zocky till midnatt!


Lördag

Gayklubbfixaren Joe återvänder med Wonk GBG i samband med West Pride. På lördag kväll fixas festen med Robin Bengtsson som dragplåster, på Push, typ snett upp till vänster från Regnbågsparken. Klubbnatt till 05 med härliga klubbraddan: Dj Zocky, Tom, Bebulah Leigh, Cherry Wilder, Lizzie Disco, Miss Fluffy, Markus & Vasil.




Lördag natt betyder dessutom att SLM Göteborg fixar sin årliga stora fest West Coast in Leather. Från grannen Norge har K-PAXian traditionsenligt bokats upp för en hård spelning. Plasten är Hakets källare och dresscode gäller såklart!



Gretas fixar extra sen natt på lördag (men glöm inte att det är parad dagen efter!). Öppet till 05 med Dj Mia på det ena och Dj Hindocha på det andar golvet.



På RioRio blir det en Queerfest för alla bokstavsbarnen: närmare bestämt alla med diagnoserna H B T Q I eller A. Festtemat för Wish You Where Queer-festen är den glada combon Titanic och Playa. Så badkläder och flytväst rekommenderas när det skall dansas till, Aggressivt Hångel, Timotej & Marcus, Habibi Jaz, Felicia Calming, Gucci Goth, Daniel Folkemark och Leo Glitter.



BeeBar fixar laguppställning: i parken Police och på hemmaarenan Micke.


Söndag


På söndag är det såklart paraden som gäller även för de som rumlat till 05 men först efter att en stadig frukost intagits. Paraden går från Götaplatsen utmed Avenyn till Regnbågsparken, så till och med de mest festslitna kommer palla det trycket. Häng hos Bee i parken medan det är härligt mingel och queer allsång liksom underhållning och brinnande tal från scen. På kvällen står BeeBar för slutfesten för de som inte tar sig till Frilagret är det blir ”separatistiskt supermyshäng” för rasifierade HBTQIA+ personer


Sen är det bara att packa väskan för att ta sig ett gäng mil norrut där Luleå Pride ligger i startgroparna för en minst sagt imponerande Pridefestival.
Imponerade är även Falkenberg som inte bara ligger något närmare GBG utan även för tredje gången fixar en festival med parad, park och fest.