Berätta om låten?
– Det centrala i låten är ett starkt budskap om att kärlek ska firas öppet och stolt, oavsett vem du är. Jag ville skriva en låt som inte skulle låta stereotypisk och tråkig, som jag upplever att många andra Pridelåtar är och har varit. Så länge någon blir kränkt, diskriminerad eller misshandlad för att den tillhör gruppen hbtq, måste vi prata om även den allvarliga delen och grunden till varför Pride finns. Det är inte bara glitter och regnbågar.

Varför är Pride viktigt?
– Jag är sjukt trött på alla homofober, oavsett om det sker i namn av heder, kultur, religion eller ren dumhet. Samtidigt som jag känner att den stora majoriteten blir mer tolerant upplever jag en minoritet, oftast unga arga män, blir mer extrem och öppen i sitt hat mot oss. Jag har länge funderat på vad jag kan göra som öppet homosexuell man, och känner att jag kan bidra på ett musikaliskt plan, därför kändes det som ett bra tillfälle att kunna visa var jag står. Den dagen var tionde par som håller hand på stan är ett samkönat par, utan att någon reagerar, känner jag att vi har kommit en bra bit på vägen.

Vad har du annars på G?
– Singeln är en start på en ny musikalisk resa som jag gör just nu. Jag är mitt uppe i att skriva nytt material och kommer vara i studion en del under sommaren för att spela in det. Soundet kommer bli sexigare och mindre snällt än tidigare. Jag är oerhört förväntansfull!

Du uppträder även i kväll på Kristianstad Pride, har du någon koppling till stan?
– Kristianstad är min hemstad, och trots att jag bor i Malmö och älskar den staden har Kristianstad en speciell plats i hjärtat. Det var verkligen på tiden att få till en Pride här i staden. Det är en relativt stor kommun i Sverige där hbtq-frågor varit bortprioriterade alldeles för länge. Jag har fått fler erbjudanden om att skriva pridelåtar till andra städer, men första gången är ju alltid speciell, oavsett sammanhang, så det kändes tryggt med hemkommunen.

Erik Nielsen sjunger ikväll på Kristianstad Pride kl 18.20 Tivoliparken, Kristianstad. Efter Erik spelar Mariette!

Lyssna på Celebrate Your Love på Spotify!

Foto: Amanda Sigfridsson