Hennes nya EP ”I am enough” finns nu ute på Spotify och är en samling power-låtar om att älska sig själv. Självklart har QX intervjuat det hoppfulla stjärnskottet.

Hur var det att komma ut, och hur är det att vara en öppet lesbisk artist?
– Att komma ut var lättare än jag trott. Min familj var väldigt accepterande och kärleksfulla. Men självklart är det svårt att komma ut i alla fall. Jag var orolig att jag skulle svika deras förväntningar på mig eftersom jag hade kallat mig själv för heterosexuell hela mitt liv. Allting förändrades när jag träffade min flickvän Sara.
– Efter jag kom ut som en homosexuell artist har jag fått mycket bättre kontakt med mina fans. Nu har jag inte några hemligheter kvar så jag kan vara helt ärlig om vem jag är och vad jag känner i mina låttexter.

Vem skriver du dina låtar för?

– När jag var ung längtade jag efter att se en tjock queer tjej som hade problem med psykisk ohälsa men som ändå älskade sig själv för den hon var. För två år sen slutade jag längta efter det och blev henne själv.
– Jag skriver musik som världen behöver höra och som får folk att dansa. Mina låtar är för den tjocka tjejen som hatar sin kropp, för kvinnan som kämpar mot diskriminering på grund av sitt kön, för bögen som inte vågar komma ut, och för alla som lider av psykisk ohälsa. Jag vill få dem att förstå att de inte är ensamma.

Vart är du på väg i din musikkarriär?
– Så småningom vill jag kunna turnera över hela världen, vilket såklart inkluderar Sverige. Jag hoppas att min musik och min egen kärlek till mig själv kommer inspirera andra att förstå att de är tillräckliga. Min syster bor i Stockholm och jag skulle älska att vara en del av det communityt som har så mycket kärlek till popmusiken.
– För tre år sen fick jag problem med mina stämband och efter det förstod jag att min karriär kan vara över närsomhelst, just därför tänker jag göra det bästa av den tid jag får.