När Caitlyn öppet kom ut som transperson strömmade erbjudanden in om en spinoff serie med henne som frontperson. 2015 stod det klart att hon som då var mest känd som förälder i den omåttligt populära realityserien ”Keeping up with the Kardashians” hade accepterat ett av erbjudandena.

TV-kanalen E! betalade Jenner 5 miljoner dollar för första säsongen av I Am Cait, vilket var den största summan som kanalen någonsin erbjudit för en soloshow. Men tittarsiffrorna rapporteras nu rekordlåga efter andra säsongen med bara 745 000 tittare.

Caitlyn Jenner som är republikan och en entusiastisk Donald Trump supporter har fått mycket kritik för att ha avfärdat politiker som värnar om kvinno- och hbtq-frågor.

I en intervju med Ellen Degeneres berättade Caitlyn bland annat att hon i grunden inte stödjer samkönade äktenskap vilket fick det amerikanska hbtq-communityt att rasa.
– Jag är en traditionalist och jag värnar om traditioner. Det har alltid varit män och kvinnor som gifter sig, sa Jenner i den förinspelade intervjun.

Hennes växande impopularitet verkar nu slå ner på serien enligt Radar onlines källor.
– Serien kan inte längre konkurrera med andra program. Transpersoner såg henne inte som en av dem, säger källan.

E! har gått ut och klargjort att de ännu inte har fattat ett slutgiltigt beslut om I Am Caits framtid.