– Vi vill gifta oss i Sverige


Det var på en semesterresa till den polska Östersjökusten som killarna Jakub och David var rastlösa och inte hade något att göra. Både David och Jakub älskar Roxette och gillade den nya singeln så när de insåg att stranden var tom så åkte kameran fram och de spelade in en video till låten.
– Det ser ut i videon som det är varmt och soligt men det var skitkallt, säger Jakub och skrattar. Särskilt i vattnet.
Killarna lade sedan ut videon på youtube.
– Vi hade ju förstått att Per och Marie var gayvänliga därför vågade vi göra en video till den, säger Jakub och berättar att han och David varit tillsammans i sju år.
Bara några dagar efter att de lagt ut videon såg de att Per Gessle hade lagt upp den på Roxettes officiella facebooksida med kommentaren ”Nice one. Cheers! /P”.
– Det kändes fantastiskt att veta att han sett den. Och gillat den, säger Jakub.
Killarna är båda stora Roxette-fan. Så stora att de faktiskt hade tänkt åka till Sverige i vår för att gifta sig.
– Vi har ju sett videon till ”Fading Like a Flower” och ville åka till Stockholm och ingå äktenskap eftersom det är olagligt här i Polen. Så vi tänkte att vi åker till ”The Land of Roxette” och gifter oss (skrattar). Vi visste ju att det inte skulle gälla här hemma i Polen men tyvärr gick det ändå inte eftersom vi är polska medborgare och då gäller våra äktenskapslagar för oss även i Sverige…
Har ni sett Roxette live någon gång?
– Ja, två gånger här i Polen.
Vilka är favoritlåtarna?
– Davids är ”Wish I could fly” och min är nästan alla låtar där Marie sjunger. Jag tycker hon är helt fantastisk. Men om jag ska välja en så blir det ”Milk and toast and honey”.
Men killarna har aldrig träffat sina idoler.
– Nej, jag var nära en gång när de gästade tv-kanalen som jag jobbar på, men jag var ny och ville vara professionell så jag gick aldrig fram till dem. Men det ångrar jag som fan idag (skrattar). Men jag hoppas att vi en dag får träffa dem. Men nu har i alla fall Per sett vår video. Det känns bra det med.

Se Davids och Jakubs video till låten ”Some other summer” här.