Stjärnskottet F.N.Y har kallats Veronica Maggios mer djupsinniga och ärliga kusin. Hennes debut EP ”4april till 3juni” släpptes i början av sommaren och handlar om uppbrottet från sin kille efter att ha tryckt bort känslor för tjejer i hela sitt liv.

Är du lesbisk?
– Om jag måste sätta det på papper skulle jag kalla mig själv bisexuell även fast jag oftare identifierar mig själv som lesbisk. Jag växte upp i en konservativ miljö så när min sexualitet blev något jag började tänka på fanns det inte riktigt utrymme för mig att följa den. Det är först nu i vuxen ålder som jag har börjat definiera det och insett att jag dras mer till tjejer än vad jag först tillät mig själv.

Hur ser din relation till hbtq-communityt ut?

– Jag och mina vänner brukar skämta om att jag ”äntligen” har blivit en del av communityt eftersom jag kom ut först i 23-års ålder. Så man kan väl kalla mig för en ”newbie”. Däremot jobbar jag hårt för att utveckla min delaktighet.

Din musik är väldigt flatig, tjejerna måste bli galna?

– Det som är så sjukt är att de som har hört av sig mest är snubbar. Jag kanske måste bli ännu tydligare med kommunikationen i mina låtar.

I låten ”Duktig” sjunger du om lesbiskt sex, hur var det att spela in?
– Det var fett jävla kul, men jag var också väldigt generad. Det tog några vändor innan jag vande mig vid texten men så verkar det vara för alla med just den låten. I början är orden ”Knulla mig” för mycket för alla men sen vänjer man sig, eller så slutar man lyssna. ”Duktig” är den första låten jag skrivit om sex så det blev liksom all in på en gång, behovet fanns ju uppenbarligen så jag agerade på det.

Idag släpps musikvideon till singeln ”Ett Steg Fram”, berätta om den?

– Vi ville förstärka det som låten handlar om och plocka fram känslan man har när man är riktigt kär i någon på avstånd. Videon är bara gjord av kvinnor och alla personer i filmen agerar på den sexualitet som de har. Eftersom vi inte hade något ekonomiskt stöd så så fick vi ”freestylea” från dag ett men jag är skitnöjd.