I en intervju med T Magazine berättar Stewart om varför hon valde att öppna upp sig om sin relation till flickvännen.
– Jag har aldrig pratat om mina relationer förut. Men när jag började dejta en kvinna kände jag att det fanns en möjlighet att representera någonting väldigt positivt. Jag är fortfarande mån om mitt privatliv, men jag vill inte framstå som att jag döljer det, säger Stewart till T Magazine.

I intervjun med Elle poängterar Stewart att hon aldrig aktivt har dolt sin läggning men att hon ändå känner att det nu är viktigt att uttala sig.
– Genom att inte vara öppen med min relation antyder jag att jag inte är okej med det, eller att jag skäms för den. Därför behövde jag ändra hur öppen jag är i offentligheten. Det har också öppnat upp mitt liv och jag är så mycket lyckligare nu.

Skådespelerskan har tidigare varit väldigt tyst om sitt privatliv. Trots att hon varit i en av de mest uppmärksammade relationerna i Hollywood när hon dejtade Twilight medspelaren Robert Pattinson.
– Folk ville att jag och Rob skulle vara tillsammans så mycket att de gjorde oss till en produkt. Tillslut kändes inte vår relation verklig längre och det äcklade mig, säger Stewart.