Hur går repetitionerna?
– Det är som det ska, säger Oscar. Det är kaos (skrattar). Just nu kör vi fulla genomdrag med kostym, smink och med hela bandet så det är verkligen ett tillstånd av fantastiskt kaos. Men vi ligger bra till så det kommer att bli toppen.
Är det en svår roll?
– JA! Det är en skitsvår roll. Den svåraste jag gjort. Det är ju en huvudroll som är enormt komplex.
Du dansar, sjunger, har massor av dialog, är glad, ledsen, stark och skör. Är det något av allt detta i rollen du brottas med lite extra?
– Jag vill svara ALLT på det. Det är att hitta karaktären, att hitta Lola, och att få ihop alla bitar helt enkelt.
Har du sett Kinky Boots i New York?
– Ja jag såg den innan jag ens visste om att den skulle sättas upp i Sverige. Jag såg den med originalcasten och då Billy Porter spelade den rollen jag gör.
Du var betjänten i La cage, spelade Woof i Hair och nu Lola i Kinky? Är du extra bra på att spela androgyna trans/drag-personer?
– Och jag spelade även konferencieren i Cabaret som var en spännande karaktär när det kommer till genus. Att porträttera en ”normbrytande” person är ju alltid spännande. Om jag är bättre eller sämre på att spela en ”man enligt normen” eller en androgyn person är svårt att säga, men dem flesta populistiska scenkonstartister blir placerade i fack och jag kan ha hamnat i ett och då är jag stolt att få representera den delan av vår värld.
Har du någon favoritparti musikalen?
– Det ändras från dag till dag, just nu är det finalen i första akten, eller den stora balladen i andra akten.
Och vad längtar du efter just nu?
– Premiärfesten! Att få skåla med alla dessa magiska människor jag repeterar med och skapar en fantastisk föreställning med. Jag är oerhört stolt över min yrkesgrupp musikalartisten. Hårdare arbetande människor är svåra att få tag på. Skål!