Restaurang Torget i Gamla Stan har närmast blivit en institution i Stockholm gaysamhälle. Anders Karlsson och Arto Winter, som idag driver Mälarpaviljongen, öppnade verksamheten för snart 16 år sedan. Den första gaybaren i Sverige som drevs av gayentreprenörer som även valde att hänga ut regnbågsflaggan.
Jan Larsson tog över verksamheten för 3,5 år sedan och hans affärsverksamheten har sedan dess delats mellan hemorten Visby och Stockholm. Torget har under Jan Larssons ledning fortsatt med matsatsningen i kombination med bar, Dj och evenemang. De senaste tre åren har omsättningen på Torget sjunkit men 2015 kunde verksamheten vända tre förlustår till ett plusresultat. Trots det väljer han nu att sälja.
– Mitt andra företag som jag har i Visby ökar i omfång och jag har även en del andra projekt på gång så min tid räcker in till för att vårda denna pärla i Gamla Stan och dess personal så som jag önskar.
Jan Larsson säger att han inte hunnit med att vara på båda sina ställen i den grad som behövs och att han därmed hamnat i ett vägskäl där han tagit beslutet, och meddelat personalen.
– Det har varit ett ångestfullt beslut att ta, då jag har haft många roliga och givande möten med människor och artister genom de här 3,5 åren och personalen har gjort en enastående arbete där. All heder åt dem.
Restaurang Torget läggs nu ut till försäljning och Jan Larsson säger till QX att han hoppas att en köpare vill ”driva restaurangen vidare med den inriktning den haft sedan Arto och Anders startade upp den för snart 16 år sedan.”


Första artikeln: Anders och Arto öppnar gaybar i Gamla Stan