I kväll tävlar tretton deltagare om tolv finalplatser. De åtta som tittarna röstat fram varje dag (två per dag sedan i måndags), fyra wildcards som juryn delar ut till de som sjungit men inte lyckats ta sig vidare, samt en webbjoker som tittarna röstat fram via TV4.se. Av dessa tretton går tolv vidare till fredagsfinalerna och blir därmed årets Idol-gäng.

En av de som får hoppas på ett wildcard är Jesper Peterson från Piteå som inte lyckades charma tittarna i tisdags. Får han en ny chans i kväll?

Vem är du?
– Jag är snart 28 år, glad och väldigt pepp på livet för det mesta, men har såklart lite seriösa sidor också.Jag bor i Piteå där jag pluggar på Musikhögskolan och jobbar extra i en bar. På fritiden ser jag Netflix och ungås med vänner.

Du blev ju rätt sågad i tisdags, ångrar du nåt?
– Absolut inget alls. Jag gick ut och var mig själv till 100 procent. Jag, tillsammans med Pär och juryn levererade fruktansvärt bra tv i alla fall (skrattar).

Favorit-Idol från tidigare år?
– Jag har inte sett det på ett par år för ett tag kändes det som att jag inte kunde relatera till alla 16-åringar från Täby som tävlade. Men Simon och Amanda från förra året var riktigt bra, och Danny är ju alltid en av de bästa.

Vilken typ av musik vill du göra?
– Hm. Det jag skriver själv låter som att Daniel Adams Ray skulle vara med i Melodifestivalen.

Vem är du närmst av de andra Idolerna?
– Jag och Charlie har bott ihop, och Hanna L är väldigt kul.

Du bor i Piteå, hur är gaylivet där?
– Ja, det är väl den största nackdelen med att bo där. Det finns fem stycken på Grindr, och har man någon slags krav så faller ju rimligt vis ett par bort, och då finns det inte så mycket kvar. Och att åka 40 minuter bort med bil, till Luleå, för en hookup känns inte aktuellt. Så jag längtar lite till Göteborg där jag annars bor. Jag blir fortfarande överraskad när jag kommer tillbaka och ser att den killen som är längst bort på Grindr är fyra kilometer bort (skrattar).

Dy jämfördes med Babsan i tisdags, och sen hyllade Babsan dig i sociala medier?
– Jag fick ju höra att min tolkning av Can´t Stop The Feeling var som att Babsan tolkat Tove Lo. Men jag älskar Babsan, som är en fantastisk underhållare, och tar henne över Tove Lo varje dag i veckan. Lars-Åke Wilhelmson och jag har haft kontakt och jag hade på mig en ”I Love Babsan” t-shirt i onsdags.

Du vill vara folklig som Shirley Clamp och Lill-Babs har du sagt?
– Ja, jag vill ju hellre spela in en julskiva som jag kan turnéra med i tio år, och vara med i Diggiloo än att stå på en indiescen framför en massa svåra hipsters. Jag älskar en engagerad och glad publik!