Tjejer som oss
Nu är Sveriges första transserie ”Tjejer som oss” här. I den får vi möta fem tjejer som berättar om sin vardag.

Alla älskar Transparent
För fem år sedan fick Jill Soloway telefonsamtalet som kom att förändra hennes liv. Det var från hennes pappa som hade något att berätta.
– Han kom ut för mig som transkvinna, säger Jill.
Idag har historien resulterat i tv-serien Transparent. En serie som nu går in på sin tredje säsong och som prisats på galor och hyllats av tv-publiken, recensenter och av hela transcommunityt.
QX har träffat Jill och skådespelarna i serien på ett hotell i New York.

Kom ut med en bok – 40 år av Komma ut-böcker!
Jimmy växer upp på 1970-talet och känner redan som barn att han dras till killar, men förtränger sina känslor inför sin överbeskyddande mamma och krävande pappa. Sandra är gift med en man och lever i en stadgad heterosexuell tillvaro på 2000-talet när hon över 30 år gammal inser att hon är lesbisk. Båda är karaktärer i komma-ut-romaner, men det skiljer nästan 40 år mellan berättelserna.

Österlens Cake Cowboy
Just nu är han med och tävlar i Kanal 5’s bakprogram Dessertmästarna. Han heter Markus Lundqvist men börjar bli mer känd som Cake Cowboy. Till vardags bor han i Kivik där han har sin choklatteria.
QX tog ett snack med vår nya bakkung.

Dessutom blir det resereportage från Melbourne, vi pratar med Andreas Lundstedt inför nypremiären av Disco Defenders, guidar er till höstens alla shower på scenerna, träffar gaykillen Jonas i Singelliv och tipsar om filmen ”Holding the man” på Netflix. Det och mycket mer i QX oktober.