Kampanjen ”Say I Do Down Under” är en del av en internationell satsning för att påverka Australien att tillåta samkönade äktenskap. Kampanjen, som startats av Australians 4 Equality och Kylie Minogues skådespelande pojkvän Joshua Stasse lanserades under lördagen och fick alltså en fin skjuts tack vare Margot Robbie.
Den australiensiska skådespelerskan presenterade gästartisten The Weeknd iklädd en svart tröja med ”Say I Do Down Under” över bröstet och fick massor av positiv respons på sociala medier. Tröjbärandet kommenterades aldrig i programmet, men bara det faktum att Robbie bar tröjan hyllades av många tittare.
Avsnittet av Saturday Night Live visade sig dessutom bli humorseriens mest sedda på åtta år, mycket tack vare politiska parodier inför det stundande USA-valet.

”Say I Do Down Under” startades alltså bland annat av Joshua Stasse som tack vare sitt förhållande med Kylie Minogue fått upp ögonen för homosexuellas särbehandling i sångerskan och gayikonens hemland.
– Jag blev chockad när jag fick reda på att samkönade äktenskap i Australien fortfarande inte är tillåtna. Det är många hinder att ta sig över för att få till konstitutionella förändringar, men vi är nu närmre än någonsin att få till just en sådan”, skriver Stasse på Australians 4 Euqualitys hemsida.

Margot Robbie slogt igenom för den breda publiken 2016 och har förutom sin hyllade roll i Suicide Squad synts som ”Jane” mot Alexander Skarsgårds Tarzan i sommarens storfilm Legenden om Tarzan.