Tidigare under kvällen hade Cameron Jai sjungit Wiz Khalifa & Charlie Puths jättehit See You Again, och juryn var inte imponerad av Camerons framträdande.
Hårdast var Nikki Amini:
– Cameron, det jag börjar fundera allt mer på är om det här är för tidigt för dig. Jag ser verkligen inte att du utvecklas längre.
Fredrik Kempe hyllade Camerons medverkan, men imponerades inte heller av sången:
– Cameron jag gillar dig otroligt mycket, du är en stor tillgång i Idol. Du är en stor förebild för många. Jag tycker dock att du ska tänka efter när du väljer låtar och vilken tonart de ska gå i.
Tittarna höll med juryn och Cameron åkte ut efter att ha hamnat i botten tillsammmans med Feliks Parik, som även han fick en släng hårda ord av juryn.

Innan framträdandet hade Cameron känslomässigt berättat om sin uppväxt och hur han kom fram till att han är trans.
– Det var en lång process att veta vilket kön jag var. Jag var ganska feminin tills jag var 8-9 år gammal och fick ett par killbyxor av en kompis och kände bara att det här vill jag vara. Nu är jag kille och slipper göra feminina rörelser på scen som jag var obekväm med. Artist och trans kan vara svårt – det ska vara på ett visst sätt.

Idag hyllas Cameron Jais medverkan i Expressen där Malin Collin kallar honom
”den viktigaste i Idols historia”..
Och vi håller såklart med om Camerons enorma betydelse. En ung transkille som får berätta sin historia på bästa sändningstid, och visa att han är som vem som helst av Idol-killarna har enorm betydelse för trans-communityts synliggörande.
Vi är övertygade om att vi snart ser Cameron Jai i ett annat sammanhang.