Lisa, vad fick dig att tacka ja till att vara med i år?
– Jag har tänkt att jag bara ska tacka ja om jag verkligen kände att jag ville göra programmet och det kände jag nu, så jag sa ja blixtsnabbt så jag inte skulle fega ur. Jag har fått frågan förut men då har det aldrig blivit något mer av det.

Var någon av de andra artisternas medverkan betydande för ditt ja?
– Jag kom in i ett ganska tidigt skede och jag var lugnad av att Freddie Wadling skulle vara med. Och sen väldigt uppriven av att han inte skulle vara med. Han var så annorlunda i sitt uttryck så han skulle skapa en tillåtande stämning i gruppen.

I första programmet valde du Tommy Nilssons Amelia, och nämnde att du inte fått göra låten du först ville, vilken var det?
– Jag hade tänkt på både En dag och Öppna din dörr. Jag skrev till och med till produktionen och frågade om jag kunde får göra Öppna din dörr, så kunde Tommy få göra min Öppna upp ditt fönster. Men det gick inte hem (skrattar).

Hur har du jobbat fram dina versioner?
– Först har jag spelat in en väldigt enkel version med gitarr och sedan har jag jobbat med producent Mattias Blomdahl, så har vi jobbat fram en version som låter mycket som Lisa Ekdahl.

Du har spelat mycket i Paris, och då inga av dina svenska låtar. Har det underlättat att du inte tröttnat på de svenska pärlorna?
– Absolut. Jag har inte släppt en svensk skiva på tio år, men nu kommer det en i februari. Så fort jag började jobba på svenska så kände jag mig så glad att jobba på svenska.

Kan man ha ett sunt förhållande till en låt som Vem vet som blev så stor?
– Jag kan det, just för det jag var inne på innan. När jag spelar utanför Sverige så spelar jag aldrig mina svenska låtar. Sen har jag skrivit låten själv och jag är stolt över att ha skrivit en låt som många svenskar kan nynna på.

Finns det något ögonblick den här säsongen som du ser fram emot extra mycket att vi ska få höra?
– Ja, när jag gör Dannys låt…

Så mycket bättre: Magnus Carlssons dag, 20.00 TV4