Rolf – det går så länge som det går:

Föreställningen Rolf – det går så länge som det går är en timlång uppsättning som utspelar sig under de fyra år som den svenske revykungen Ernst Rolf och skådespelerskan och sångerskan Jenny Berndtsen (sedermera Tutta Rolf) fick tillsammans.
Som Tutta ser vi Elina Du Rietz och Ernst Rolf spelas av 35-årige Stefan Clarin. När vi pratar med Stefan i telefon befinner han sig i Norge och repeterar för fullt inför sin medverkan i ett av bidragen i den norska melodifestivalen. Stefan medverkar i delfinalen i Bodö i låten Ven a bailar conmigo skriven av Tomas G:son och så här i efterhand vet vi att låten tog sig direkt till finalen i Oslo!
Varifrån kom idén till att göra en föreställning om Ernst och Tutta Rolf?
– Jag och Elina ville göra något som innehöll såväl musik som skådepeleri och vi satt faktiskt på Mälarpaviljongen när vi kläckte idén. Sedan åkte vi upp till Falun där Ernst Rolf kom ifrån och gjorde research hos en kvinna som vet allt om honom.
Kan man utgå ifrån att det man får se och höra i föreställningen är sant?
– Ja det kan man säga. Rolf och Tutta träffades ju på en teater i Oslo, han charmade henne och lockade med henne till Stockholm och via gamla brev som vi läst har vi fått reda på ganska mycket av det som hände.
Ernst Rolf dog endast 41 år gammal 1932 i lunginflammation efter ett halvhjärtat försök att ta livet av sig genom att dränka sig. Tutta som var 16 år yngre levde dock en bit ända in på 1990-talet och blev framgångsrik som skådespelerska.
Stefan Clarin är född i Värmland och har sysslat med musik och teater i hela sitt liv. Det första jobbet var i musikalen Vår vän mördaren på Södra teatern i Stockholm mot bland andra Marie Bergman och Tomas Bolme. Föreställningen ”Rolf – det går så länge som det går” är ett riktigt homoprojekt berättar Stefan och skrattar.
– Vi är bögar nästan allihop. Jag själv manusförfattaren Larrie Griffis och regissören Tomas Ahlgren. Det är bara Elina och pianistern som inte är det!

Föreställningen spelas söndagar klockan 18 på Mosebacke fram till den 18 mars. Biljettpris 120:- , för biljetter besök www.mosebacke.se

Publicerad: 2007-02-01 00:00:00