Eldsjälar i Göteborg håller fetischen levande.

I år kommer de att arrangera en härlig fetischbal i ett suveränt uppvärmt bergrum som de natten till ära kallar för ”slottskällare”. Lokalen är som klippt och skuren för en sån här tillställning. Jag har varit på FPPs fester i lokalen många gånger och det är alt annat än vad man tror ett bergrum skall vara. Det är som att gå in i en annan värld tack vare att de håller så otroligt hårt på dresscode och har satsat på belysning och skapat en värld utan dess like.

FPP startades i april 1996 i samband med en fetischmässa i Göteborg. Den blev inte så jättelyckad men man såg att det fanns intresse av att träffas och få vara i den fetisch som man trivs i. Så FPP startade med 30 medlemmar.
De flesta människor har ju någon form av fetisch så varför då inte också hålla fester i samma anda? Sagt och gjort, gänget bakom insåg att det fanns ett behov av en mer öppen klubbverksamhet. Dåtidens klubbar var inte speciellt out going då inte alla hade tillgång till Internet med all dess information och kontaktmöjligheter. Det som började som ett litet gäng på 30 personer har nu blivit en förening med över 1000 medlemmar. Festerna som är cirka en gång i månaden drar alltid mycket folk.

Inte alltid lätt med lokaler
De höll till på restaurang Walk Over den allra första gången, 25 april, 1996. Under samma sommar letade arrangörerna återigen efter ny lokal och hittade Grands festvåning. Efter fyra år var det dags att leta igen. Lokalen då blev Chrome. Det blev fem år var väldigt bra fester med lokaler som var toppen. De hade säkert varit kvar där om inte restaurangen som under tiden bytte namn till Huset faktiskt brann ner sommaren 2005.

Inte bara fest
Eftersom många deltagare inte bara ser fetisch som fest så har klubben även olika workshops där man kan lära sig tillverka kläder och redskap. De ordnar även träffar och reser iväg på arrangemang tillsammans. Mer information om detta finner du på deras hemsida. De har även en gård som de har gått ihop om och köpt där de anordnar träffar under sommarmånaderna.

Föranmälan genom deras hemsida är ett måste och är du inte klädd enligt deras dresscode så släpps du heller inte in. Eftersläpp kl. 22.00 för dig som inte är anmäld till middagen. Inträde för eftersläpp: 170 kr. För dig som är anmäld på middagen är det kl. 18.00 som gäller.
Fetisch People Party har öppet till 03.00.

Uppträdande
Kl. 22–23 är det lite lugnare musik där det kommer att ges tillfälle till pardans (vals etc.). Runt 22.45 och runt 00.30 kommer burlesksångerskan Blanche Neige att uppträda och sjunga. Kolla in hennes sida på www.myspace.com/blancheneigechante om du är nyfiken på vad det är för individ.

Dresscode för kvällen är enligt FPPs hemsida:
Välj om du vill komma i balkläder, d.v.s. Balklänning, frack eller smoking (ej kostym och ej ”lilla svarta”) eller om du vill vara klädd enligt vår vanliga dresscode. Om du väljer att vara klädd enligt vanlig dresscode uppskattar vi mycket om din outfit är ”balig” och elegant. En kombination av bal- och fetisch outfit (t.ex. en ”balig” klänning i ett fetischmaterial) är naturligtvis också välkommet. Detta för att alla ska uppleva en härlig balkänsla.

FPPs hemsida