Vi sitter och tittar ut över det azurblå havet. Solen skiner, efter en dimmig morgon. Trädgården, som vetter mot havet, domineras av ett stort valnötsträd. Johan sitter i en fåtölj och tittar ut. över havet. Jan Anders tittar på bilder på hus som de funderat på att köpa innan de slutligen slog till i Båstad. Den 15 oktober 2007 gick så flyttlasset från Mariatorget i Stockholm till det som skulle bli deras nya hem, Killebacken21.
De har drömt om att öppna eget länge.
– Vi har varit i Sydafrika och bott på olika pensionat som varit till salu och till och med lagt bud på husen men det blev inget, berättar Jan Anders, som i och med flytten bytt Stockholms Gaykör mot att nu istället sjunga i Båstads kyrkokör.
– Vi längtade så efter att förverkliga våra drömmar och när vi såg att det här huset utannonserades så slog vi till. Huset byggdes 1860 och är Båstad första utskänkningshus. Det var ett renoveringsobjekt, så vi har kämpat med det hela vintern. Nu har vi tre rum och gäststugan redo för att ta emot våra gäster. Det fjärde rummet kommer att bli klart inom kort, berättar Jan Anders.
– Vi har försökt bevara husets karaktär och fräschat upp rummen och har gjort så få ändringar som möjligt. Vi är redo att serva våra gäster på bästa sätt, säger Johan.
I närheten finns det flera gayägda gallerier, övernattningsställen och caféer. Killarna på Killebacken har en idé om att starta ett samarbete mellan de olika ställena så att man lätt skall kunna resa runt i Skåne och bo i det vackra landskapet.
Jan Anders har en bakgrund som platschef inom resebranschen och hotellansvarig på Kreta, Tunisien och Sri Lanka. Johan har jobbat som marknadsansvarig på olika företag. Det är erfarenheter de nu kan ha nytta av i sin nya roll som pensionatägare.
Huset är vackert, rummen är disponerade på olika sätt som ger dem sin speciella karaktär. Redan nu finns det planer på att utvidga. Det verkar behövas för bokningarna har redan börjat rulla in. Vecka 28 som är den hetaste veckan i Båstad är redan fullbokad sedan lång tid.


Killebacken21 i GayMap